Explosieven aangetroffen

Nieuws

AMERONGEN - Naar aanleiding van een melding van een recreant en op aanwijzing van een boswachter is op vrijdag 9 november een hoeveelheid geïmproviseerde explosieven aangetroffen in het bos achter de Veenseweg in Amerongen.

Op de plek zelf was waarschijnlijk geëxperimenteerd met de explosieven, aangezien een aantal bomen uit de grond was geblazen. Het bosperceel werd een aantal uur afgezet zodat de Explosieve Opruimingsdienst en Forensische Opsporing onderzoek konden doen. Na dit onderzoek is het laatste explosief dat nog niet ontploft was onschadelijk gemaakt door het tot ontploffing te brengen.

De explosieven blijken pijpbommen te zijn geweest. Deze bestaan uit een metalen buis gevuld met een explosieve stof. De pijpbommen in het Amerongse bos hadden zoveel lading dat door de druk enkele bomen uit de grond zijn geblazen.

De technische recherche heeft haar onderzoek in het bos momenteel afgerond. Nu is het aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om de stoffen te onderzoeken. Politie, justitie, Explosieven Opruimingsdienst en NFI zijn allemaal bezig. Ze willen bijvoorbeeld weten hoe lang de bommen in het bos gelegen hebben. tevens bestaat de mogelijkheid dat door op de materialen aanwezig DNA de makers van de bommen achterhaald kunnen worden.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15