22 woningen aan Wilhelminalaan

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

De Welstandscommissie was het daarmee eens. Fukkink: ,,Tijdens de behandeling in deze commissie bleek dat er nauwelijks aanpassingen noodzakelijk werden geacht. Architect Van Leeuwen uit Veenendaal heeft naar het best passende concept gezocht voor deze plek gezocht.

LEERSUM – Op de hoek van de Rijksstraatweg en de Koningin Wilhelminalaan, op de voormalige kwekerij van Gerth, worden 22 woningen gebouwd. Jan Fukkink van projectontwikkelaar Bosberg Beheer uit Rhenen is van mening dat de geplande woningen op deze locatie uitstekend aansluiten bij de bestaande woningbouw.

door Jan Meijer

Er zijn zeven woningen in de sociale sector opgenomen – daaronder ook vier starterswoningen – en daarmee voldoet het plan ruim aan de eis van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Aan de Wilhelminalaan komen een rij van vijf en een rij van zeven woningen die aansluiten op de bestaande bebouwing. Daarachter, met een ontsluiting tussen beide rijen, komen vier vrijstaande woningen en tweemaal drie twee-onder-een-kap woningen. De bomenpartij aan de Wilhelminalaan blijft bestaan.’’ Ook biedt het plan voldoende parkeerruimte. Vijftien woningen hebben een parkeerplaats op eigen grond en er komen daarnaast nog zestien extra parkeerplaatsen.

Het bouwplan omvat een oppervlak van circa 6.000 vierkante meter en is gesitueerd op één van de laatste plaatsen binnen de rode contour van Leersum. Fukkink: ,,We zijn er al tweeënhalf jaar mee bezig. We wilden heel zorgvuldig te werk gaan. Er zijn onder andere rapporten over geluid, verkeer, archeologie en flora en fauna opgesteld. Immers de huidige bestemming is kwekerij en er is een procedure artikel 19 lid 2 nodig.”

Wethouder Waltmann is ook uiterst content met het plan: ,,Er is een zorgvuldige voorbereiding aan vooraf gegaan en planologisch past het uitstekend op deze plaats. Het college is dan ook akkoord gegaan met dit plan en er is geen enkele belemmering om de noodzakelijke procedure te gaan volgen.’’ Als die procedures achter de rug zijn, kan de bouw in april of mei van start gaan.

advertentie
advertentie