Nieuwe brandweervoertuigen

Nieuws

MAARN - Brandweercommandant Guy Roumans van de Brandweer Utrechtse Heuvelrug heeft maandag 12 november de sleutels van twee nieuwe brandweerauto’s in ontvangst genomen van burgemeester Naafs. De glimmende voertuigen van het merk Mitsubishi, type L200 DHD, stonden opgesteld voor het voormalige gemeentehuis van Maarn.

,,De wagens zijn voor de uitvoering van logistieke activiteiten bedoeld. Met de vierwielaandrijving en krachtige motor zijn ze geschikt om de natuur rondom de gemeente Utrechtse Heuvelrug in te rijden. Zo kunnen rondes gemaakt worden in het kader van brandpreventie en kunnen personeel en materiaal aangevoerd worden indien er calamiteiten zijn. Gedurende de dag zijn de wagens ook te gebruiken voor regulier vervoer over de weg. Zo vangt de brandweer twee vliegen in één klap en spaart kosten uit omdat de op deze wijze aangeschafte auto’s niet belast worden met BPM en BTW", aldus Roumans.

Nadat Burgemeester Naafs de sleutels officieel aan de brandweercommandant had overhandigd, nam hij ze toch zelf weer even ter hand om achter het stuur plaats te nemen. Na een geslaagd proefritje in één van de nieuwe auto’s grapte hij: ,,We houden ze!"

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 3 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15