Stichting VluchtelingKinderen Nederland krijgt bus van sponsors

Nieuws

DOORN - Al lange tijd werd er gezocht naar een mogelijkheid om asielzoekers vanuit het Asielzoekerscentrum in Leersum behoorlijk openbaar vervoer aan te bieden. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft al enkele malen overleg gevoerd met Connexxion om lijnbussen een paar keer per dag langs het AZC te laten rijden, maar dit overleg heeft niet geleid tot een oplossing. Connexxion wilde de reguliere lijndiensten niet om laten rijden.

door Rob Verbraak

Stichting VluchtelingKinderen Nederland had al lange tijd behoefte aan een eigen vervoermiddel en in samenwerking met twee sponsors, De juniorkamer uit Eemland en dezelfde Connexxion heeft Stichting VluchtelingKinderen Nederland sinds afgelopen vrijdagmiddag nu een eigen bus. ,,We gaan deze bus niet alleen gebruiken om kleding en boeken op te halen, maar ook om asielzoekers een aantal malen per dag te vervoeren tussen het Asielzoekerscentrum in Leersum en het centrum van Doorn” aldus coordinator van de Stichting Cees van den Broek. ,,Ook gaan we deze bus gebruiken om asielzoekers uit de AZC’s uit Amersfoort en Leersum die een eigen woning hebben toegewezen gekregen te helpen met verhuizen”, vult Theo Nederstigt eveneens coordinator van de Stichting aan. Bij het overhandigen van de sleutels aan de Stichting waren ook de wethouders Gerda Eerdmans van de gemeente Amersfoort en Elisabeth van Oostrum van de Utrechtse Heuvelrug aanwezig om het belang van de noodzaak van deze bus te onderschrijven. Beide wethouders maakten ook gebruik van de mogelijkheid om de bus ook daadwerkelijk uit te proberen door er een stuk mee te gaan rijden. Namens de Stichting werden door van den Broek de sponsors bedankt voor het ter beschikking stellen van de bus, die de Stichting vanaf vandaag zal gaan gebruiken.

Stichting VluchtelingKinderen Nederland ondersteunt asielzoekerstudenten die geen studiefinanciering meer van de overheid krijgen, momenteel studeren twintig kinderen op kosten van de Stichting. Ook stelt de Stichting fondsen beschikbaar voor de jaarlijkse vakantiekampen en worden vluchtelingen en asielzoekers geholpen bij extra uitgaven voor medeische zorg en kosten bij het aanvragen van een verblijfsvergunning. Om deze ondersteuning te kunnen continueren verkoopt de Stichting boeken en gebruikte kleding voor een euro per stuk in het oude postkantoor in Doorn op donderdag, vrijdag en zaterdag. Voor deze winkel is de Stichting nog doorlopend op zoek naar boeken en kleding die afgegeven kunnen worden in het oude postkantoor op genoemde dagen, ook kan de Stichting er nu eveneens voor zorgen dat boeken en kleding thuis opgehaald kunnen worden, als het niet mogelijk is om deze zelf te brengen. Hiervoor kan gedurende de openingstijden op donderdag, vrijdag en zaterdag in de winkel of telefonisch, 0343-415944, een afspraak worden gemaakt.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 3 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15