Veilige opbergplaats voor vuurwerk

Nieuws

De ondergrondse bunker die men van buiten af met een trap naar beneden kan bereiken, is uniek voor Midden Nederland. Oostveen:,, Wij hebben een vergunning voor 10.000 kilo opslag, vroeger was dat 1000 kilo. Wij willen niet leeg verkopen maar ook de laatste klanten een goede keus kunnen laten maken. Het overgebleven vuurwerk gaat retour naar de leverancier. Hij is onlangs uitgeroepen tot de beste leverancier van vuurwerk door een forum van vuurwerkliefhebbers de Freakpyromaniacs. Zij lopen alle beurzen af om de nieuwste trends te zien. Onze leverancier verkoopt bijvoorbeeld de full loaded cakes en de sinds vorige jaar toegestane 500 grams potten waarin wit kruid is verwerkt en dat betekent kwaliteits vuurwerk. De mensen krijgen bij de verkoop alle voorschriften mee en wij letten vooral op het nemen van veilige afstanden bij het afsteken.”

DOORN - ,, De eisen voor verkoop van vuurwerk na de vuurwerkramp in Enschede zijn veel strenger geworden. De afgelopen jaren konden geen vóórbestellingen worden gedaan maar dat kan nu wel, dank zij de bouw van een bufferbewaarplaats, een door ons gebouwde nieuwe bunker onder de grond”. Aan het woord is bedrijfsleider Pascal Oostveen van Fixet Doorn.

door Bertie Stierhout

Tot dusverre had Fixet 2 bunkers bovengronds alleen voor het bewaren van het vuurwerk in de originele verpakking. In de nieuwe bunker een betonnen constructie met sprinklerinstallaties en alarmbellen, mag los vuurwerk worden bewaard en ook de bestellingen worden klaargemaakt. Eén en ander tot stand gekomen met de gemeente, de brandweer en de milieudienst die nu gezamenlijk komen controleren. ,,Vroeger ging dat allemaal apart maar nu zijn de lijnen korter geworden en hebben we een heel goed contact.” Pas tegen het eind van het jaar mag vuurwerk worden verkocht. Dankzij de nieuwe bunker waarin bestellingen van tevoren mogen worden klaargemaakt kunnen de mensen nu vanaf 1 december tot 21 december via internet: www.fixetdoorn.nl of in de winkel hun bestellingen plaatsen. Binnenkort zullen folders huis aan huis worden verspreid waar alle voorwaarden op staan vermeld. Iedereen die on-line vuurwerk bestelt krijgt er gratis een vuurpijl bij. Een team van 20 mensen zal op de toegestane verkoopdagen 28, 29 en 31 december(niet op zondag 30 december), klaar staan om de bestellingen af te leveren. Er is een snelkassa beschikbaar zodat de klanten niet in de rij hoeven te staan.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15