Te veel dure woningen in Leersum

Nieuws

Vandaag las ik in De Kaap in een advertentie dat er in leersum een "fantastisch" nieuwbouw project gepland staat onder de naam "Klein Dartheze".

Zo geïnteresseerd als ik - als vader van een jong gezin - ben om een woning in mijn fantastische woonplaats te kopen, heb ik mijn PC aangezet om even op de website www.kleindartheze.nl te gaan kijken om te zien wat de kosten van een nieuwbouwwoning in dit project zouden gaan worden.

Tot mijn grote schrik zag ik daar prijzen vanaf 478.000 Euro (!!!) staan. Dit zijn bedragen waar je als beginnende koper met geen mogelijkheid aan kan komen.

In de wetenschap dat er:

- aan de Scherpenzeelzeweg en het Kerkplein nog 5 afgebouwde nieuwbouwwoningen in dezelfde prijsklasse te koop staan.

- bij De Schermerij eveneens 2 woningen van dit kaliber gebouwd worden.

- er in het Hof van Laresheim (nabij het burg. Feithplantsoen), nog een woning en een kavel te koop zijn.

Vraag ik mij langzaamaan af wie de beslissingen neemt in het soort koopwoningen dat er binnen onze gemeente gebouwd worden.

Ik hoor links en rechts opmerkingen als "Leersum is wel aan het vergrijzen...." ik snap wel hoe dat komt, huizen zijn hier niet te betalen en dus trekken de jongeren wel weg, of zij moeten zich tot over hun oren in de schulden steken om een woning te kopen, die zij bij de kleinste tegenslag alweer moeten verkopen omdat de kosten niet meer op te brengen zijn.

Ik denk persoonlijk dat een bouwplan als Klein Dartheze de prullenbak in verwezen dient te worden om plaats te maken voor sociale woningbouw, betaalbaar voor jonge beginnende kopers, ouders met jonge kinderen, of.... bedenk het zelf maar.

Om tot de kern te komen, ik - en met mij vele anderen - zou graag een woning in het mooie Leersum kopen, om een stukje te sparen voor later, als mijn kinderen groot zijn, maar ik ben erg bang dat dit in deze gemeente een illusie blijft, misschien dat ik toch met pijn in mijn hart toch maar naar een andere gemeente moet uitwijken om aan deze droom te voldoen......

Leersum word wakker, nog even en er zijn geen jongeren meer te vinden in dit prachtige dorp, of ben ik de enige die zich zorgen maakt ??

N. Meijer

Leersum

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 1 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15