Ambtenaar buiten zijn boekje

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

Volgens de wethouder is deze mail een onderdeel van het overleg dat met succesparken gevoerd wordt, maar kan een ambtenaar nooit deze toestemming geven. In de mail wordt ondermeer medewerking toegezegd bij het realiseren van 100 recreatiewoningen met een inhoud van maximaal 250 m3, 200 stacaravans met een oppervlakte van 60 m2 en vermindering van het aantal kampeerplaatsen. De recreantenvereniging van de Bonte Vlucht is bijzonder ontstemd en geschrokken van de mail en heeft het gevoel dat Succesparken een vrijbrief van de gemeente heeft gekregen om de vaste gasten die huisjes op het park hebben te verdrijven.

DOORN - Een ambtenaar van de gemeente heeft een mail aan de eigenaren van Succesparken gestuurd waarin hij medewerking door de gemeente toezegt bij de veranderingen die de eigenaar wil doorvoeren op het recreatiepark de Bonte Vlucht in Doorn. Wethouder Van Wijngaarden liet weten dat deze mail nooit verstuurd had mogen worden en het college afstand neemt van de brief.

door Marleen Meijer

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte afgelopen dinsdag lag de wethouder zwaar onder vuur. Menigeen vroeg zich af hoe het toch mogelijk is dat in een zaak die al zo in de picture gestaan heeft een brief van deze strekking verstuurd heeft kunnen worden. ,,Elke willekeurige ambtenaar had zelfs uit de krant kunnen halen dat de raad dit niet wil”, betoogde Gerrit Boonzaaijer van de SGP. Sjoerd Uitslag van de SP eiste onomwonden dat zoiets nooit meer mag gebeuren en mocht dit toch het geval zijn, dan ernstige consequenties zal hebben.

Wilma Hielema van Groen Links vroeg zich af waarom het zo lang duurt voor het college een standpunt in neemt in deze zaak. ,,Het speelt al sinds maart en regels worden door de eigenaren van Succesparken met voeten getreden. De recreantenvereniging is al een tijd geleden door Succesparken buiten spel gezet, het is niet te verteren dat het college nog steeds zegt bezig te zijn een standpunt te bepalen.”Peter van de Zee van de VVD die de Bonte Vlucht op de agenda had laten zetten benadrukte nog eens dat het aan de raad is om deze toestemmingen te verlenen.

Lucie en Peter Weber voorzitters van de recreantenvereniging strijden al langere tijd tegen de eigenaar van Succesparken die volgens hen, de huisjesbezitters door middel van intimidatie en bedreiging de mond wil snoeren en van het park af wil krijgen. ,,Brandjes, vernielingen en mondelinge bedreigingen zijn aan de orde van de dag. De eigenaar wil niet meer met de recreantenvereniging om de tafel en dreigt ons zelfs van het terrein af te slaan.” Gemeentesecretaris Linda Boot zegde buiten de raadszaal de Webers toe dat ze met de burgemeester contact hierover op zal nemen, zodat er gepaste maatregelen getroffen kunnen worden.

De wethouder beloofde een notitie waarin ze aan geeft wat er binnen het bestemmingsplan wel gehonoreerd moet worden op de Bonte Vlucht en wat bij gebrek aan een standpunt van het college niet gedaan mag worden op het recreatiepark. Tevens voert Van Wijngaarden overleg met de provincie. Gedeputeerde Krol van de provincie staat volgens Peter van de Zee van de VVD te springen om deze ongewenste ontwikkelingen op recreatieparken binnen de perken te houden.

Navraag leert overigens dat de ambtenaar die de gewraakte mail gestuurd heeft inmiddels het ambtelijk apparaat van de gemeente verlaten heeft.

advertentie
advertentie