Mini concert Harmonie

Nieuws

DOORN - Het Koninklijke Muziekgezelschap ,,De Harmonie" had zaterdagmiddag een open middag georganiseerd waarbij iedereen die het leuk vindt een instrument te leren bespelen van harte welkom was. Gedurende de middag gaf het opstaporkest ,,De Notenkrakers" onder leiding van de vaste dirigent Michael de Graaf, een mini concert waarbij vele leerlingen met blaasinstrumenten en slagwerk met elkaar aan de gang gingen. Aan belangstellende toehoorders met kinderen werden terloops vragen gesteld over herkenbaarheid van instrumenten.

door Bertie Stierhout

De dirigent zocht het in Latijns Amerikaanse composities zoals 'Let's go Latin'. Dan blijkt hoe moeilijk het is om een harmonieus samenspel te krijgen. Maar oefening baart kunst en na veel en geduldig herhalen kwamen melodie en ritme steeds beter uit de verf. Het goed opvolgen van de aanwijzingen van de dirigent en concentratie speelt hierbij een grote rol. Wat is het moeilijk om zacht te leren spelen. En ook het goede ademhalen van de blazers is van groot belang. Bij het stuk 'Soldiers Song' was al duidelijk te merken dat hierop al eerder was gestudeerd. Het samenspel kwam al veel beter tot uiting. Samen met het orkest speelde de dirigent op de bariton een Caribiën Song.

Jongeren kunnen zich vanaf ongeveer 8 jaar aanmelden. Zij volgen dan bij de Harmonie een AMV cursus,(Algemene Muzikale Vorming) die door erkende docenten wordt gegeven. Het doel van de opleiding is om de leerlingen uiteindelijk in het orkest of de drumband mee te laten spelen. Jos Veenendaal onder meer slagwerker bij het orkest vult aan:,, Naast de repetities organiseren wij nog vele leuke dingen voor de jeugd. Na deze demonstratie kunnen ze kijken naar een film gevolgd door lekker eten. Eerder zijn we wel met de trapkar op stap geweest". Repetitie jeugdorkest:vrijdag van 19.00 uur-19.45 uur. Meer info:e-mail secretaris@koninklijkeharmoniedoorn.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 3 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15