Nominatie Vereniging Dorp en Natuur

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Op vrijdag 9 november wordt vanaf 15.30 uur op Landgoed Stoutenburg bij Amersfoort bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de Natuur- en Milieuprijzen voor vrijwilligers 2007. In de categorie organisatie is Vereniging Dorp en natuur in de prijzen gevallen. Andere twee organisaties in deze categorie zijn: De afdeling Utrecht van de Fietsersbond ENFB en De vrijwilligers van CNM De Schoolsteeg in Leusden.

De aanmeldingen bij categorie 3, de ‘oeuvreprijs’ voor een organisatie die lang en breed actief is, maakten duidelijk dat er veel sterke natuur- en milieugroepen in onze provincie bestaan, die al langere tijd breed actief zijn. Ook hierbij was het weer moeilijk om de echte winnaar aan te wijzen. Bij de uiteindelijke keuze heeft de jury mee laten wegen dat de publiciteit die de prijs genereert voor de ene groep belangrijker is dan voor de andere. Sommige meer actiegerichte groepen genereren gemakkelijker hun eigen PR. Daarnaast had de jury voorkeur voor de echte doeners, die concreet iets tot stand brengen.

De groepen die uiteindelijk in de prijzen vielen vormen een mooi scala van wat er allemaal gebeurt op dit gebied. Voor meer informatie over deze prijsuitreiking: Marjan Apol, IVN Consulentschap Utrecht, 030-2210599 of Ria Marteijn, Natuur- en Milieufederatie Utrecht, 030-2544457.

Er zijn drie categorieën waarvoor kandidaten aangemeld konden worden.

1. De categorie individuele vrijwilligers

2. De categorie organisaties die een vernieuwend of opvallend project heeft gerealiseerd.

3. De categorie organisaties die breed en langdurig actief zijn.

advertentie
advertentie