Kyra bijna eerste

26 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Hond Kyra uit Doorn heeft het net niet gehaald tot Hollands Top Modell. Onlangs werd Giovanni uit Breda door een vakjury vernoemd tot hond met de grootste X-factor, net boven de Doornse Kyra.

Aan deze modellenwedstrijd voor de ‘gewone hond’ - georganiseerd door hondenvoedingsmerk Beneful - deden 3.540 viervoeters mee. Het Nederlandse publiek en een vakjury selecteerden een top 25 van honden met een potentiële X-Factor.

De vakjury had een lastige taak om te bepalen wie Holland’s Next Dog Model zou worden.

Alle finalisten waren op hun manier uniek of hadden een hoog knuffelgehalte door hun uitstraling, gezonde uiterlijk of enthousiasme tijden de voorrondes op de rode loper.

Zij keken vooral naar de blijde of gelukkige uitstraling, fotogeniekheid en gezondheid van de honden. Van de 23 finalisten bleven na een aantal presentatierondes 10 honden over.

Zij mochten nog een keer tegen elkaar strijden voor de top 3. Uiteindelijk bleven Giovanni uit Breda, Kyra uit Doorn en Moby uit Veldhoven over.

Voor de ogen van de jury zetten deze drie viervoeters voor de laatste maal hun beste poot voor.

Kyra gaf de jury een ‘lachende’ blik en Moby verraste de jury door met twee poten op de tafel van de jury te gaan ‘staan’ om nog een laatste indruk achter te laten. Maar de wollige Giovanni bleek uiteindelijk het dogmodel te zijn waar de jury naar op zoek was.

advertentie
advertentie