Kunst-klaas-kerst

Nieuws

PLUS blijft in de Raadhuislaan.

Zo luidt het advies dat ik heb uitgebracht aan de heer T. van Schaick c.a. In het definitieve ontwerp ligt PLUS opgesloten in het midden van het nieuwbouwplan aan de Raadhuislaan. Door PLUS zover mogelijk op te schuiven naar links, tegenover Ribberink, wordt het haalbaar om het werk in twee fasen uit te voeren en slechts eenmalig te verhuizen. Verhuizen naar de Sparlokatie gaat dan niet door. Tot in detail is nagedacht over de consequenties; op de scheiding van fase 1 en fase 2 komt een dilitatievoeg.

Belangrijk is dat de gevels ongewijzigd blijven. Naar verwachting is rond de jaarwisseling het bouwplan uitvoeringsgereed.

In die context is het haalbaar dat over een jaar na nu de nieuwe PLUS geopend wordt. De planning vereist dan wel tijdige goedkeuringen en medewerking van betrokkenen. Van de bewoners in de omgeving verwacht ik geen bezwaren, echter wel medewerking, mede gelet op het algemeen belang voor Maarn.

In het bijzonder verwacht ik de medewerking van het Seniorenplatform, dat nu tevens veel aandacht kan geven aan de vroegere Sparlokatie, die ten vervolge actueel is geworden voor bouwactiviteiten. Veel senioren zullen daar graag willen wonen; in een huis op maat.

Met belangstelling zie ik uit naar de verdere ontwikkelingen van zowel het Centrumplan als van de Sparlokatie.

Ing. C. van Noort,

bouwkundig adviseur, Maarn.

MAARSBERGEN - De papierploeg van de Merseberchschool komt deze 4e zaterdag 27 oktober weer oud papier ophalen in Maarsbergen en Valkenheide. Men wordt verzocht het papier om 08.00 uur gebundeld aan de weg te hebben staan.

MAARN - Het uit 18-leden bestaande “Klein Amersfoorts Koor” komt op 27 oktober een concert verzorgen in de Theresiakerk in Maarn. Als muzikaal leider is Ronald Becker in staat om vernieuwing in het musiceren te realiseren. Nieuwe componisten, nieuwe werkvormen en een stimulerende aanpak tijdens de repetities dragen bij aan het muzikale plezier van het Klein Amersfoorts Koor.

De verscheidenheid in de liederen keuze blijkt uit de namen van componisten die voorkomen op het programma van 27 oktober: Rachmaninov, Sjostakovitsj, Britten, Eden Ahbez en Billy Holiday zijn daar enkele van. De entree is vrij. Amersfoortseweg 50 in Maarn, van 16.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: Telefoon 0343- 44 22 62.

MAARN - Op zaterdag 3 november 2007 wordt in dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5, Maarn, van 10.00 - 16.00 uur een Kunst-Klaas-Kerstmarkt gehouden. Diverse kunstenaars en deelnemers uit Maarn en Maarsbergen, maar ook uit andere plaatsen uit de regio, zoals Amerongen, Doorn, Driebergen, Leersum en Leusden tonen hier hun werk, dat niet alleen het bekijken waard is, maar ook kan worden gekocht.

Getoond werk bestaat onder meer uit schilderijen, beelden, keramiek, sieraden, zelfgemaakte kaarsen, Unicef artikelen en nog veel meer. De toegang is gratis.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 23 uur geleden
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
‘Volgend jaar ga ik voor de eerste plek op het WK’ 27 nov, 07:32