Landgoed- ontwik-keling

25 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Landelijk wonen, leven en ontwikkelen dat zijn de drie pijlers onder Waelenburgh b.v. toonaangevend bureau voor landgoedontwikkeling. Waelenburgh adviseert en ondersteunt bij vastgoed ontwikkeling in het landelijk gebied. Wij zoeken daarbij altijd naar de balans tussen behoud van landschap, agrarisch gebied en de rust en ruimte van de natuur als woonomgeving. ‘’

LANGBROEK - Na het afronden van de studie tuin en landschapsinrichting en de opleiding makelaardij is Marcel Strijland (37 ) na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan bij een projectontwikkelaar, gestart met adviesbureau Waelenburgh b.v. Strijland: ,,De combinatie van planologische structuur en architectuur heeft me altijd aangesproken. Een vriend van mij, Arjen de Jong, heeft een architectenbureau, De Jong architecten in Langbroek. In maart zijn we een samenwerking aangegaan.”

door Rob Verbraak

De opdrachtgevers van Waelenburgh zijn agrariërs, landgoedeigenaren en particulieren met affiniteit voor landelijk wonen en werken. Agrariërs die willen stoppen of hun bedrijf willen verplaatsen of agrariërs die hun bedrijf willen omvormen tot bijvoorbeeld een bed en breakfast bedrijf maar ook particulieren die in de natuur willen wonen en landgoedeigenaren die delen van hun landgoed willen herinrichten. Zo worden bijvoorbeeld niet renderende agrarische bedrijven omgevormd naar nieuwe landgoederen, landgolfbaan, zorgfunctie of andere maatwerkoplossingen. ,,Landgoedontwikkeling is de primaire doelstelling. In onze visie heeft een landgoed een aantal duidelijke kenmerken: minimale omvang 5 hectare grond, op de grond een huis van allure, minimaal 30 procent van de grond moet beplant zijn of natuur. Wordt aan deze criteria voldaan dan kan men in aanmerking komen voor een landgoedstatus.

Status

Aan verkrijging van deze status is een groot aantal voordelen verbonden. Zo is er geen sprake van overdrachtsbelasting, is het vrij van schenkings en successierecht en de waarde van de gronden wordt voor de W.O.Z. beschikking op nihil gesteld. Waelenburgh heeft alle benodigde kennis zelf in huis, zowel de financiële-, de ontwikkelings en de fiscale kant , de klant hoeft dus niet met verschillende partijen om de tafel te gaan zitten. Ook is Waelenburgh gesprekspartner voor de opdrachtgevers bij gemeentelijke afdelingen, in verband met verkrijging van de benodigde vergunningen. “ Inmiddels lopen er al een aantal projecten ”, besluit Strijland.

Adres

Waelenburgh b.v. is gevestigd op de Langbroekerdijk A32 in Langbroek, telefoonnummer 030-8503186, voor informatie zie ook www.waelenburgh.nl.

advertentie
advertentie