Zonder ongelukken keihard door de bocht

Nieuws

Wie mee wilde doen kon zich een week van te voren opgeven voor deze dag, onder voorwaarden dat je de hele dag aanwezig zou zijn en 7 jaar of ouder bent. Het maximale aantal deelnemers was op 15 gesteld, zodat alle kinderen regelmatig aan de beurt zouden komen. Zowel jongens als meisjes bleken enthousiast te zijn voor het racen en de inschrijving was snel volgeboekt. Dat Van ‘t Hoog deze activiteit organiseerde kwam niet uit de lucht vallen, want haar partner Barry van der Waerdt is een fervent slotracer en lid van de slotrace groep “Het Kasje”. De baan van hem bestaat uit origineel en onvervormbaar 35 jaar oud Fleischmann “asfalt”, met een prachtig nagebouwd landschap. Een andere, vergelijkbare, baan is zondagavond door Marleen en Barry opgebouwd in de Trommelaar.

MAARN - Op de eerste dag van de herfstvakantie werd op de buitenschoolse opvang van de Trommelaar de eerste workshop dag voor de kinderen georganiseerd door Marleen van ’t Hoog. Zij koos als activiteit: slotracen. Dit is racen met modelauto’s die op een racebaan rijden, waarin sleuven (slots) zijn aangebracht, waarin het autootje zich voortbeweegt.

door Han Overkamp

Marleen van ‘t Hoog: ,,Opvallend veel kinderen werden door hun vader gebracht. Gewoon uit nieuwsgierigheid naar wat er klaarstond en soms ook uit nostalgie omdat men vroeger als kind ook een racebaan had. We hebben de kinderen ‘s morgens eerst uitleg gegeven over racen, over bochten, over het rechte stuk en over automodellen en wedstijdklassen. Daarna mochten ze oefenen. Natuurlijk werd er heel wat gecrasht en geslipt, maar aan het eind van de ochtend waren de meeste kinderen in staat zonder “ongelukken” een ronde te rijden”. Het werd nog spannender toen de techniek plots weigerde en de auto’s niet meer in beweging waren te krijgen.

Even is toen overwogen om naar Driebergen uit te wijken, naar de baan van het Kasje, maar gelukkig bracht het vervangen van een zekering de boel weer in beweging. Van ‘t Hoog: ,,We hebben de nodige wedstrijden gehouden. De beste rondetijd kwam op naam te staan van Jurriaan. In het algemeen klassement waren Jorrit, Floris L en Gilles respectievelijk nummer één, twee en drie. Deze gelukkige winnaars hebben een modelauto als prijs gekregen”.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15