Bezorgen leuke bijbaan

Nieuws

Na allebei een lange schooldag achter de rug te hebben nemen bezorgers Jeannine van de Waerdt en Mathijs Mulder graag de moeite om over hun bijbaan te praten. Het is gezellig kletsen in het ouderlijk huis van Jeannine aan de Zandweg in het buitengebied van Leersum.

,,Ontspannen en af en toe een praatje” HEUVELRUG - Zonder de hulp van de bezorgers van De Kaap zou de krant niet elke donderdag in de bus van de 11.900 abonnees vallen. Soms heerlijk in de zon, een andere keer weer door wind en regen lopen deze doorzetters elke week trouw ‘hun wijk’. Onder het motto “liever de krant dan de supermarkt” vertellen enkelen van hen waarom zij nu juist voor deze bijbaan gekozen hebben. Zowel de abonnees als medewerkers van De Kaap zijn blij zijn met het werk van deze ‘bikkels’, waar wekelijks op gerekend wordt.

door Caro van den Berg

Jeannine is 18 jaar en volgt de opleiding Pedagogisch Werk in Ede. Ze is er druk mee, want naast de twee dagen die ze wekelijks naar school gaat loopt ze ook nog stage bij een kinderdagverblijf. Toch weet ze elke week zo’n anderhalf uur vrij te maken voor het rondbrengen van De Kaap. ,,Het is wel doorfietsen voor me, want de huizen liggen hier ver van elkaar”. Enige nadeel aan haar wijk vindt ze de twee waakse herdershonden van haar buren. ,,Ik ben bang voor honden, dus dat adres sla ik automatisch over, die doet m’n moeder gelukkig”, vertelt ze.

Lekker muziekje

Werken in de supermarkt is voor haar nooit aan de orde geweest. ,,Ik vind dit bezorgen heerlijk om te doen. Je bent lekker buiten, en af en toe maak ik een praatje met mensen die ik ken. Dat is gezellig, en de mensen waarderen ook echt wat je doet”. De vijftienjarige Havo leerling Mathijs, heeft de wijk net als Jeannine van zijn oudere broer overgenomen. Al vier jaar bezorgt deze ervaren bikkel in Leersum zijn kranten. In ruim een uur weet hij wekelijks ongeveer 145 exemplaren van De Kaap bij de abonnees in de bus te deponeren. Mathijs heeft genoeg te doen want naast school maakt hij ook tijd vrij om in de kaasspeciaalzaak van zijn ouders bij te springen. ,,Ik vind het leuk om twee dingen apart te doen naast school”, legt hij uit. Ook hij vindt het bezorgen van De Kaap prima om te doen. ,,Je verdient er wat mee, je bent buiten, en met een muziekje is het goed vol te houden”, aldus de tiener. Ondanks dat hij stelt nooit ziek te zijn heeft hij goede vervanging geregeld. ,,Als ik echt niet kan gaan gaat mijn broer van 17 of mijn moeder”.

Bij De Kaap hopen ze nog jaren op de steun van deze twee super bikkels te kunnen rekenen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 16 uur geleden
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
‘Volgend jaar ga ik voor de eerste plek op het WK’ 27 nov, 07:32