Super SVA speeldag

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Zaterdag werd, voor de derde keer, in sporthal de Ploeg een spelletjesdag georganiseerd voor jonge kinderen ( 3 tot 12 jaar ) uit Amerongen, Overberg en Elst.

door Manus van Gent

Meer dan 100 kinderen en ruim 40 vrijwilligers van de SVA maakten er een speels feest van. Sportvereniging Amerongen bereikte volledig haar doel: verhoging van de bekendheid met de Vereniging en haar activiteiten en, een geslaagde promotiedag dankzij gulle sponsoren.

Om kwart voor tien kwamen de jongsten ( tot 6 jaar) aan bod. Spelletjes als sjoel, hengelen, ringwerpen, evenwichtsbalk en andere spellen hielden de kleuters, en ouders, goed bezig. Bij iedere attractie gaf een SVA-er uitleg en begeleiding.

Op ieder spel konden punten worden verdiend die gezamenlijk tot prijzen groeiden. Bij de kids van 3 en 4 jaar haalden Nina Lambrechtse en Boet Scheepstra de 1e prijs. Bij de 5/6 jarigen wonnen Rachel Pekkeriet en Mike van Ingen.

Om halfeen werd een wat pittiger spelcircuit opengesteld voor de jongelui van 6 tot 12 jaar. Ringhangen, doeltrappen en behendigheids- spelen … er werd flink gescoord voor de prijzen. Bij de meisjes werden Kimberley Smit en Laura Duijf de winnaars, en bij de piepjonge mannen waren dat Lars van Maanen en Ray Hagemans.

Het Raadspel werd helder opgelost door Daniel van den Berg, dus winnaar. Na deze spelen-dag werd in de kantine van De Ploeg een grote Bingo gehouden voor alle deelnemers. Verder waren er gedurende de gehele dag lootjes aan de man gebracht voor de SVA loterij. Eind van de middag was de trekking die velen geluk bracht.

advertentie
advertentie