Tiende Koploop in de startblokken

Nieuws

De opzet om een loopje te organiseren voor sporters uit de regio was van het begin af aan geslaagd; vanwege de kleinschaligheid en natuurlijk ook door het uitdagende en pittige parcours. Voorheen werd gestart vanaf het sportcentrum en moest de Kopselaan bedwongen worden. Inmiddels vindt voor de derde keer de Koploop plaats bij het Berghuis in Amerongen met vanaf de start direct een fikse klim. ,,We zijn blij dat we hier nog éénmaal kunnen starten”, vertelt Abbringh, ,,want Staatsbosbeheer heeft het gebied rondom het Berghuis als stiltegebied aangewezen. Hierna gaan we ons bezinnen over de toekomstige Koploop”. Abbringh benadrukt dat de Koploop niet zou kunnen bestaan zonder de tomeloze inzet van vele trouwe vrijwilligers. ,,Zoals Brand van Dijk, die ieder jaar met zijn broer Bert het parcours nauwgemeten uitzet en Martin Hardiek, die vanaf de opbouw van de start tot en met de finish de handen uit de mouwen steekt. Het bedrijf Focus4U van Michel van Dijk verwerkt de uitslagen en daarnaast zijn er ook nog de talloze sporters die hand-en-span diensten verrichten bij de inschrijving of langs de route”.

Gezelligheid en laagdrempelig- heid voorop AMERONGEN - Ter gelegenheid van de 10e editie van de Deur Assurantiën Koploop kunnen alle lopers uit de loopgroepen van Aart Stigters Sport- en Gezondheidscentrum zich gratis inschrijven voor dit evenement. Op 27 oktober zal Aart Stigter het startschot geven voor de 10e Koploop. In 1998 vond deze hardloopwedstrijd voor de eerste maal plaats met 150 deelnemers. Intussen zijn er ruim 350 starters die zich aanmelden. ,,Maar gezelligheid en laagdrempeligheid staan voorop”, zegt organisator Ellen Abbringh.

door Renée van der Maesen

Een beginnersclubje is acht weken geleden met de training gestart als voorbereiding op de 5 kilometer. ,,Ze zijn nu al zenuwachtig of ze de finish wel halen”, volgens Abbringh. “Maar ook bekende atleten als Koen Raijmakers, Ben van Dijk, Abraham Zewdie, Co Willemsen, Hakim Najib en Aart Stigter hebben schitterende tijden op het heuvelachtige parcours gelopen”.

In de afgelopen jaren hebben zich nauwelijks incidenten voorgedaan. ,,Een aantal gevallen van warmtestuwing door te warme kleding of te weinig te drinken”, herinnert Abbringh zich. ,,En één loper is eens van het parcours afgeraakt en totaal verdwaald. Hij kwam pas eind van de middag bij het eindpunt aan, toen we bijna alles hadden opgeruimd”. Tijdens de komende Koploop staan twee ambulances en een EHBO-post paraat voor mogelijke calamiteiten. ,,Toch ben ik altijd weer blij als alle deelnemers veilig over de finish zijn gekomen”, lacht Abbringh.

Het programma op zaterdag 27 oktober ziet er als volgt uit 11.00 uur: nordic walking 5 of 10 kilometer,13.30 uur: jeugdloop 1500 meter, 14.00 uur: prestatieloop 5 of 10 kilometer. Voor-inschrijven is tot en met 25 oktober online mogelijk via www.sportcentrumaartstigter.nl. Op 27 oktober vanaf 10.00 uur kan nog ter plekke worden ingeschreven.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19
Afbeelding
GGD start maandag met HPV-vaccinaties jongvolwassenen 27 jan, 15:33