Meiden leren hun mannetje staan

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De cursus leert meiden goed voor zichzelf op te komen en zich effectief te verweren wanneer dat nodig is. Door deze cursus wordt bewezen dat meiden ook hun mannetje kunnen staan. Hiervoor is het nodig dat geleerd wordt waar je grenzen liggen in de omgang met anderen en dat je die ook duidelijk aangeeft.

DOORN - Courage weerbaarheidstraining organiseert samen met Ving Tsun Kung Fu Doorn/Zeist een cursus zelfverdediging voor meiden van 12 tot ± 16 jaar.

Met een houding die zelfvertrouwen en zelfbeschikking uitstraalt werkt dat sterk in het voordeel. In de cursus kijkt de leerling naar haar houding. Wat roept die bij anderen op? Daarnaast wordt geleerd hoe de houding te verbeteren als dat kan.

De zelfverdedigingtechnieken zijn eenvoudig aan te leren. Men hoeft niet een heel goede atleet te zijn om zich zelf te kunnen verweren.Alle technieken zijn ooit bedacht door boeddhistische nonnen. Zelfverdediging en bescherming waren dus niet alleen een zaak van mannen. Kees van Os is de trainer. Hij heeft ruim twintig jaar beroepsmatig ervaring met het begeleiden van mensen in het omgaan met agressie en geweld, voor jong en volwassen, individueel of in groepsverband. De cursus omvat tien dinsdagavonden van 18.30 tot 19.30 uur. De startdatum is dinsdag 30 oktober en duurt tot en met 15 januari. In de twee weken kerstvakantie is er geen les.

Locatie: Daltonschool Nicolaas, IJskelderlaan 2 in Doorn.Kosten: € 75,- p.p.

Er is plaats voor twaalf personen: vraag snel een inschrijfformulier aan. De cursus kan gegeven worden als er minimaal 8 personen zijn ingeschreven. Bel: 06-22276702 of mail naar courage@weerbaar.com.

advertentie
advertentie