Open Atelier heeft nog plaats

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN- Voor cursussen die in de komende maanden starten zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Het betreft een aantal basiscursussen die al enige tijd met succes worden gegeven. Cursussen die open staan voor beginners en gevorderden. Maar ook nieuw workshops en nieuwe cursussen waarin een speciaal thema, onderwerp of een bepaalde techniek centraal staat.

Kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud kunnen bij Aleid Laan de workshop Beeldhouwen voor kinderen volgen. In één middag leren hoe van speksteen een klein werkstuk te maken met behulp van zagen, raspen en vijlen. De workshop is op zaterdag 13 oktober van 13.00 tot 16.00 uur.

In de cursus Kinderportret tekenen leert Eduard Bae de deelnemer een portret te tekenen aan de hand van bijvoorbeeld een kind of kleinkind. Ervaring niet nodig.In de cursus komen de basisprincipes van het portrettekenen aan bod. De cursus omvat drie woensdagavonden om de week, te beginnen op 10 oktober, van 20.00 tot 22.00 uur.

In de cursus Schilderen met olieverf of acryl laat Natalie van Westerbeek van Eerten deelnemers beseffen dat schilderen iets anders is dan het inkleuren van een tekening. Zij legt de nadruk op het waarnemen van vlakken in plaats van lijnen en de contouren van een object. Al schilderend gaan we, al naar de wens van de schilder, abstraheren tot er iets heel eigens overblijft. De totaal vier lessen starten op dinsdag 30 oktober en zijn elke week van 9.00 tot 11.00 uur.

Met Mariolène Fikkers verft de deelnemer in de workshop Papier maken van zijdevezels zijdevezels met zijdeverf. Na het drogen is het papier zo stevig dat erop getekend en geschreven kan worden.

Het Inloop Atelier is elke dinsdagavond van 20.00 - 22.30 uur en woensdagochtend van 09.30 - 12.00 uur geopend voor mensen die zelfstandig willen werken. Draaischijven, schildersezels en een bakoven staan ter beschikking.

Folders met uitgebreide informatie liggen op de bekende adressen bij artsen, bibliotheek, VVV, apotheek en diverse winkels. Website van de Stichting Kunst in Amerongen: www.skiam.nl. Mail: openatelier@skiam.nl of telefoon 0343 450459. Het Open Atelier is gevestigd aan de Overstraat 28b. (achterom de trap op)

advertentie
advertentie