Brandweer & jeugdbrandweer presteert goed op landelijke wedstrijden

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

LEERSUM/AMERONGEN - De Leersumse vrijwillige brandweer heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de landelijke 112 wedstrijden in Halderberge – Oudenbosch. Leersum behaalde de zesde plaats en had tevens de beste waterploeg bestaande uit Richard van Os van de Abeelen en Mark van de Neut.

De ploeg uit Werkendam was de beste van de dag. Als men bedenkt dat 351 korpsen uit heel Nederland de laatste maanden in deze klasse hebben gestreden en Leersum zich wist te plaatsen bij de laatste tien, dan mag men heel trots zijn op dit korps met dit behaalde resultaat.

Ook moest deze dag de jeugdbrandweer Amerongen – Leersum aan de bak in Zwolle waar de tien beste jeugdkorpsen in de klasse hoge druk een brand in een molen moesten bestrijden. Deze ploeg eindigde op een mooie vijfde plaats, en had tevens de een na beste bevelvoerder en waterploeg van Nederland.

Rond de klok van 23:00u., werd de jeugdploeg feestelijk ingehaald door de ploeg uit Leersum waar in de kazerne beide ploegen elkaar feliciteerden en in de bloemetjes werden gezet.

advertentie
advertentie