Roy Pamboer neemt petje af voor Ivo Opstelten

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Pamboer was genomineerd omdat hij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de toeristisch-recreatieve sector binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij toonde zich niet teleurgesteld dat de prijs naar Opstelten ging. ,,Ik bevond me hier in een illuster gezelschap met kandidaten allemaal van een zwaar kaliber. Ik neem mijn petje af voor Ivo.”

DEN HAAG/HEUVELRUG - Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam, is woensdagavond in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, uitgeroepen tot Politicus van het Jaar 2007 op het gebied van Recreatie en Toerisme. Wethouder Roy Pamboer, gemeente Utrechtse Heuvelrug, en Annie Schreijer-Pierik, lid Tweede Kamer, waren de twee andere genomineerden.

Eén van de toetsingscriteria van de jury was: ,,Heeft de inzet op het recreatief/toeristisch beleid geleid tot een structurele verbetering van de sector?” Op dat moment wist Pamboer zich uitgeschakeld voor de hoofdprijs omdat hij pas anderhalf jaar met deze missie bezig is. In het juryrapport werd Pamboer als volgt geroemd. ‘Hij is een lokale bestuurder met een visie. Hij is een bruggenbouwer die samen met veel andere partijen de toeristische sector op de kaart zet.’

Eerder op de dag vond een discussie plaats tussen partijen die zitting hebben in het Platform Toerisme en Recreatie. Tijdens deze discussie bleek dat er vooral landelijk werd gedacht. Wat dat betreft kreeg Pamboer na de prijsuitreiking grote complimenten van Horeca Nederland en de Recron. ,,Het blijft vaak bij mooie woorden, maar als wethouder toont u slagkracht. U doet écht iets voor recreatie en toerisme.”

Op de foto vlnr: Guido van Woerkom (ANWB-hoofddirecteur), Annie Schreijer-Pierik, Wim Hendriks (namens de gemeente Rotterdam) en Roy Pamboer poseren na de prijsuitreiking.

advertentie
advertentie