Pas op je schat op je pas

Nieuws

Robbertsen complimenteerde alle betrokken partijen met dit prachtige resultaat voor de bibliotheekleden in de provincie. Volgens Robbertsen vormt de nieuwe pas een keerpunt op het gebied van modernisering en aanbodgericht werken door de bibliotheken.

DOORN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 26 september heeft de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, R.C. Robbertsen, de eerste nieuwe bibliotheekpas overhandigd gekregen. Hans van Soelen, voorzitter van de Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken (SUB) vertelde over de totstandkoming van de pas in het samenwerkingsverband van Utrechtse bibliotheken en de provincie Utrecht.

De bijeenkomst werd opgeluisterd met een spectaculaire onthulling van 63 banieren door leerlingen van basisschool De Wijngaard in Doorn. Zij symboliseerden daarmee de 63 bibliotheekvestigingen in de provincie Utrecht, waar alle ruim 250.000 leden vanaf nu terecht kunnen. Het thema bij de introductie is “pas op je schat op je pas”. De pas is zeer waardevol want die ontsluit een schat aan materialen. Ieder lid van een bibliotheek in Utrecht kan namelijk voortaan in elke bibliotheek in de provincie* met de nieuwe pas boeken en andere materialen lenen en terugbrengen. Op de website van de bibliotheken is meer informatie te vinden over Overal lenen, overal inleveren.

De introductie van de nieuwe bibliotheekpas heeft een feestelijk tintje. Jeugdleden krijgen een kadootje als ze met hun pas naar de bibliotheek komen. Volwassen leden krijgen tijdens de nationale leesbevorderingsactie Nederland Leest (van 19 oktober t/m 16 november) het boek De gelukkige klas van Theo Thijssen cadeau (zolang de voorraad strekt). Voor alle leden zijn er voordeelacties, zoals korting bij het Spoorwegmuseum en Kunstuitleen Utrecht en op bestellingen bij Bol.com.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28