Dag van palliatieve zorg

30 september 2007 om 00:00 Nieuws

Sinds kort is het aanbod van zorg voor de regio's Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, de Betuwe als Wijk bij Duurstede en omgeving, uitgebreid met palliatieve- en terminale thuiszorg. Palliatieve zorg richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de tijd die rest als genezing niet meer mogelijk is. Zij geeft aandacht aan de hele mens en de naasten; zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk. Dit kan een preiode van enkele maanden tot weken omvatten. Terminale zorg is de zorg welke noodzakelijk is in de laatste fase van het leven. "Allerzorg" biedt 24-uurs zorg en richt zich volledig op de wensen en behoeften van de hulpvragers. Samen met de hulpvragers wordt naar een passende oplossing voor de bestaande vragen gezocht. "Nee, kennen we niet" en "Gekke vragen bestaan niet". Het gaat per slot om de kwaliteit van leven van de hulpvrager, zijn/haar omgeving en relaties.

HEUVELRUG - Op maandag 8 oktober wordt er landelijk aandacht geschonken aan de dag van de Palliatieve zorg.

Ook indien het sterven nabij komt is het voor een zieke belangrijk om een zo comfortabel en plezierig mogelijke woonomgeving te hebben. De hulp van "Allerzorg" bestaat uit kleine teams en deskundigheid. Dit kan gaan om huishoudelijke en persoonlijke verzorging, verpleging en psychosociale begeleiding, maar ook klussen in en om huis, het opstellen van een levensverhaal, het ondernemen van een bezoek aan iets of iemand, of het voorbereiden op het naderend sterven, bijvoorbeeld een uitvaart of praktische zaken regelen als een testament. Het praten over doodgaan en sterven is niet voor iedereen even makkelijk, laat staan zich erop voorbereiden. Soms hebben mensen de voorbereiding op een vakantie of verhuizing beter geregeld dan een mogelijk sterven.

"Allerzorg" levert deskundige palliatieve- en terminale thuiszorg van A tot Z. en is 24 uur per dag, zeven dagen per week te bereiken onder nummer: 0343-460290; email: liliane@allerzorg.nl of www.allerzorg.nl.

advertentie
advertentie