Vier keer uitstel mishandelingszaak

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

De zaak tegen de echtgenoot, een 32-jarige man uit Utrechtse Heuvelrug, diende in februari voor het eerst. De man zou zijn vrouw in Doorn een jaar lang regelmatig hebben mishandeld. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze uit angst zelfs een keer van de tweede verdieping naar beneden is gesprongen. Op de zitting vertelde de verdachte opeens dat zijn echtgenote hem terug wilde ondanks al het geweld in hun relatie.

DOORN - De politierechter in Utrecht bedacht dinsdag voor een vrouw uit Doorn een zeer vroege Sinterklaassurprise. De vrouw zal op Sinterklaasdag door de politie in alle vroegte van haar bed worden gelicht en naar de rechtbank worden gebracht. Daar zal ze in de cel moeten wachten tot de zaak tegen haar man begint, die wordt beschuldigd van het mishandelen van zijn echtgenote.

Politierechter Van Riemsdijk wilde dat toen uit de mond van de vrouw zelf horen en beëdigde haar als getuige. De vrouw sprak echter geen Nederlands en omdat er geen tolk te vinden was, werd de zaak werd aangehouden. De echtgenoot werd vrijgelaten. In mei kwam de zaak opnieuw voor toen bleek er geen tolk aanwezig en de zaak werd weer uitgesteld. Dinsdag was er, hoewel de officier van justitie verzekerde dat ze er een had besteld, opnieuw geen tolk. Dit keer was dat van minder belang, want de verdachte en zijn vrouw waren ook niet verschenen.

De officier van justitie vond dat de zaak ook wel zonder de getuigenis van de vrouw kon worden afgehandeld, maar de politierechter wil de vrouw toch horen. De rechter besloot daarop tot nieuw uitstel. De eerst mogelijke datum was toevallig 5 december. De politierechter besloot een bevel medebrenging af te geven. Dat houdt dat de politie de getuige op de dag van de zitting thuis ophaalt en in de rechtszaal aflevert.

advertentie
advertentie