Ingezonden brief

24 september 2007 om 00:00 Nieuws

Dorps Ongeloof!!

Al een tijdje zijn wij heringedeeld en een grote gelukkige Gemeente Heuvelrug met een grote raad en wethouders en een burgemeester. Met zijn allen waken zij over het wel & wee van de nieuwe gemeente waar zo'n 49.000 mensen wonen.

Zoveel mensen!? Jawel, inderdaad. Maar als je dat realiseert dan is dat het inwonertal van een kleine stad. Is dit misschien dan ook de beweegreden dat onze nieuwe grote raad, wethouders en burgemeester ideeen ontwikkelen waar de kernen (voorheen de dorpen) in het geheel niet op zitten te wachten. Ik noem de Allemanswaard die ondanks alles doorgang moet vinden en waarin winkeliers geplaatst moeten worden alsook de zorginstellingen, ik noem dat tegenover de onroerend goed carousel die voor de Allemanswaard in gang is gezet er op de plek van de Waaijer, op het dorpshuisplein (klinkt idylisch) toch wel zeker 5 of misschien 7 woningen worden gebouwd (maar niet voor starters) plus een miniflat en nog huizen op de plaats van de slagerij, ik noem het weerzinwekkende ontwerp dat in de plaats schijnt te komen van de Donderberg, het ' grootse' Molenterrein met hyper-modern 4hoog bebouwing, de ontsluiting van het Amerongse bos dmv een 'entree', een soort snelweg dwars-door-het-bos voor fietsers etc. en waarschijnlijk nog meer plannen in de Heuvelrug 'Oost' die ik niet ken maar wel ontwikkeld worden.

Misschien hebben de medeburgers in Heuvelrug 'centrum' en 'west' alsook 'noord' (voorheen Doorn, Driebergen en Maarn) ook te maken met plannen die een stad passen maar niet idylische dorpen op de Heuvelrug warande.....

In plaats van deze ontwerpen, plannen en kosten, zou het niet beter zijn om loketten te hebben in de kernen, zoals die tijdens de herindeling waren toegezegd, en andere infrastructurele verbeteringen. Dingen die goed zijn voor de inwoners en niet het ego van de bestuurderen streelt omdat zij iets 'groots' neerzetten.

Kom tot inkeer en loop eens door de dorpen heen en zie hoe mooi ze zijn; hoe bijvoorbeeld Amerongen niet aangetast is door de sloopgolf die in de jaren 70/80 door Nederland ging en prachtige objecten verloren deed gaan. Laat dit NIET gebeuren! Gebruik uw verstand en inzicht voor zaken die het woongenot van de inwoners verbeteren!

Ik ben benieuwd!

Gegroet,

Tjeerd Veldhuizen

Zandvoort 22 Amerongen.

advertentie
advertentie