Bibliotheekleden krijgen vooruitstrevende nieuwe pas

21 september 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - De Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht R.C. Robbertsen krijgt op 26 september de eerste nieuwe bibliotheekpas officieel overhandigd. Deze overhandiging onderstreept een markant resultaat in de gezamenlijke inspanning tussen de Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken en de Provincie Utrecht om te komen tot bibliotheek-vernieuwing. De overhandiging zal om 16.00 uur plaats gaan vinden in het Cultuurhuis Doorn.

Wat is er zo bijzonder aan die pas? De nieuwe pas is voorbereid op toekomstige technische ontwikkelingen. Voordeel van deze nieuwe pas is dat ieder lid van een bibliotheek in de provincie Utrecht, voortaan in elke bibliotheek in de provincie(uitgezonderd Baarn, Veenendaal en Nieuwegein) boeken en andere materialen kan lenen en terugbrengen. 'Overal lenen, overal inleveren', de Utrechtse bibliotheken zijn landelijk gezien voorlopers in het aanbieden van deze dienst.

De collectie van alle Utrechtse bibliotheken vormt één grote schat van 2 miljoen boeken, cd's dvd's, tijdschriften en nog veel meer. De nieuwe bibliotheekpas geeft toegang tot deze schat van maar liefst 38 kilometer aan informatie. Alle 250.000 bibliotheekleden krijgen in oktober hun nieuwe bibliotheekpas.

De introductie van de nieuwe bibliotheekpas krijgt uiteraard een feestelijk tintje. Jeugdleden krijgen een cadeautje als ze met hun pas naar de bibliotheek komen. Volwassen leden ontvangen tijdens de nationale leesbevorderingsactie Nederland Leest (van 19 oktober t/m 16 november) het boek 'De gelukkige klas' van Theo Thijssen (zolang de voorraad strekt). Voor alle leden zijn er voordeelacties, zoals korting op het Spoorwegmuseum en op bestellingen bij Bol.com.

advertentie
advertentie