Uniek optreden Denise Jannah

20 september 2007 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Maandagmiddag traden het Stichts Mannenkoor uit Driebergen en de bekende jazz- en soulzangeres Denise Jannah uit Zeist op in het cultureel centrum De Binder. Zij gaven een kort concert voor de leden van de Provinciale Staten van de provincie Utrecht en vertegenwoordigers van de Europese korenfederatie Europa Cantat.

De laatste waren in Leersum bijeengekomen om het festival ‘Europa Cantat Utrecht’ 2009 voor te bereiden. De provincie Utrecht is nauw betrokken bij de realisatie van dit festival.

Na het bekijken van een korte dvd-presentatie bracht het Stichts Mannenkoor zijn eerste lied ten gehore. Dit koor bestaat uit vijfenzeventig leden, voornamelijk afkomstig uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het koor staat onder leiding van dirigent Piet van der Sanden.

Daarna was er een solo-optreden van Jannah. Het optreden van deze jazz-zangeres en het koor was uniek. Het werd gezien als een try-out en opstap voor het grote Europese korenfestival in de zomer 2009 dat in Utrecht gegeven gaat worden.

advertentie
advertentie