Op zoek naar een buurtfeest

20 september 2007 om 00:00 Nieuws

Het was zeker gezellig op het buurtfeest dat na lang zoeken in Amerongen te ontdekken was. ,,Wij komen al jaren rond de jaarwisseling bij elkaar en hebben bedacht het nu ook eens in de zomer te doen”, vertelde een van de bezoekers. De organiserende buurtbewoner wist echter niks van de actie van de koffiebrander waar buurtbewoners hun feest konden aanmelden, ook had ze er absoluut niet bij stilgestaan dat het burendag was en ze had ook geen subsidie bij de gemeente aangevraagd voor het gezellig samenzijn met de buurtgenoten.

Amerongen stilletjes op burendag AMERONGEN - In Amerongen was het rustig op burendag. Werd het dorp een week geleden nog uitgeroepen tot feestelijkste dorp van Nederland. Zaterdag kostte het moeite een buurtfeest te ontdekken. Maar het lukte. Alleen had dit buurtfeest niets te maken met burendag, de actie van Douwe Egberts of de promotie van buurtfeesten door de gemeente.

door Marleen Meijer

Maar volgens een persbericht van DE is Amerongen het feestelijkste dorp van Nederland, omdat er al vijftien vergunningen voor buurtfeesten waren afgegeven door de gemeente aan Amerongen voor een buurtfeest op 15 september. Navraag bij de gemeente leerde echter dat er op 15 september slechts vier buurtfeesten met vergunning gehouden werden in de gemeente, waarvan niet één in Amerongen. Nadat het college de taart die bij de uitverkiezing van Amerongen hoorde verorberd had vorige week distantieerde ze zich van het persbericht van DE.

Wendeline Sassen voorlichtster burendag van DE zegt echter dat het aantal aanmeldingen die DE op de website binnen gekregen heeft uit Amerongen geleid heeft tot de uitverkiezing. Hier wordt echter niets over gezegd in het persbericht. Op de vraag om hoeveel aanmeldingen het gaat blijft het antwoord onduidelijk en verwijst de voorlichtster naar de website van de gemeente. Uiteindelijk geeft ze twee postcodes van feesten in Amerongen, waarvan er slechts een daadwerkelijk een postcode uit Amerongen is, de andere blijkt uit Driebergen.

Op de website van de gemeente staat niets over het aantal aanvragen voor subsidie voor straatfeesten in Amerongen. Er staat alleen op dat er vijftig aanvragen zijn en dat er in ieder geval vijftien buurtfeesten georganiseerd worden op 15 september. Dit dan weer in tegenstelling tot het aantal van vier buurtfeesten dat een woordvoerder van de gemeente noemde.

Er blijft uiteindelijk veel onduidelijk en de vraag of Amerongen de titel ‘feestelijkste dorp van Nederland’ werkelijk verdient kunnen de inwoners alleen zelf invullen.

advertentie
advertentie