Wilhelminaschool kan eindelijk bouwen

13 september 2007 om 00:00 Nieuws

Het duurde zolang voor de bouw kon starten dat aannemer Van Spanje het niet meer voor dit bedrag kon doen. De kosten zijn gestegen met 34.629 euro. ,,Dit is vooral door de gestegen bouwkosten die met name het laatste half jaar enorm omhoog gegaan zijn en de veranderde eisen. Zo moet er een extra voorziening voor de hemelwater afvoer aangelegd worden, terwijl dit in het verleden gewoon via de riolering mocht”, vertelt de directeur van de Wilhelminaschool Gerbert Boor.

AMERONGEN - Het college wil een bedrag van 34.629 euro extra beschikbaar stellen voor de realisatie van een permanent lokaal bij de Wilhelminaschool aan de Gasthuisstraat. In het Onderwijshuisvestingsplan 2004 werd al een bedrag van 205.500 euro beschikbaar gesteld voor de bouw van het lokaal.

door Marleen Meijer

De bouw is enkele jaren vertraagd door de verschillende procedures die gevolgd moesten worden. ,,Was het eerst een artikel 19 lid 3 procedure, na reacties van omwonenden bleek het een artikel 19 lid 1 procedure te moeten zijn. Maar tijdens deze procedure veranderde de regelgeving waardoor het een artikel 19 lid 2 procedure werd”, aldus Boor.

Half oktober start de bouw. Over circa twee weken wordt het noodlokaal verwijderd, waar de leerlingen vijf jaar les gehad hebben en daarna de grond afgegraven. ,,Er is niets verontrustends gevonden, maar de grond moet wel gesaneerd, omdat de waarden wat verhoogd zijn.” De kosten voor het afvoeren van de vervuilde grond zijn nog niet bij het verhoogde krediet inbegrepen. De leerlingen uit groep 6/7 die les krijgen in het noodlokaal verhuizen zolang naar de raadszaal van het oude gemeentehuis van Amerongen.

advertentie
advertentie