Thorheim

13 september 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - De economie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in 2020. Welke winkelvoorzieningen streeft de gemeente na voor het jaar 2020? Welke ruimte wordt aan de agrarische sector geboden? Maken zorg en wellness onderdeel uit van het toeristisch/recreatieve product? Zijn nieuwe woon/werkconcepten ingepast in de woonomgeving? Op de eerste werkconferentie Economische Zaken (EZ) in februari 2007 hebben meer dan tachtig ondernemers samen met de gemeente gesproken over de economie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en kansen en bedreigingen voor de toekomst. Na de conferentie zijn in sectorale klankbordgroepen door middel van scenario’s de ambities en mogelijke ontwikkelingen verkend. Om een antwoord te vinden op de vraag waar de gemeente op moet inzetten met het oog op 2020 zijn de verkenningen met de diverse sectoren nu samengebracht. In de notitie “De economie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in 2020, streefbeeld en kernthema’s voor ontwikkeling” worden de algemene uitgangspunten voor het gemeentelijk beleid en de kernthema’s voor de sectoren weergegeven.

Het streefbeeld voor 2020 staat centraal op de tweede werkconferentie EZ die op woensdag 3 oktober wordt gehouden. Samen met ondernemers, ondernemersverenigingen en brancheorganisaties wil de gemeente het streefbeeld en de kernthema’s voor de diverse sectoren verkennen.

Het programma voor de werkconferentie ziet er als volgt uit:

18.00 - 18.45 Ontvangst met soep en een broodje

18.45 - 19.00 Opening door de dagvoorzitter, Jan Berkhof directeur Bedrijven Rabobank Utrechtse Heuvelrug.

Welkom door wethouder Roy Pamboer

19.00 - 19.30 Plenaire sessie 1: Erwin de Hooge, beleidsmedewerker Economische Zaken

* Korte terugblik op het proces van beleidsontwikkeling

* Presentatie streefbeeld 2020 en kernthema’s voo

Datum: Woensdag 3 oktober 2007

Locatie: Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel (SBI), Amersfoortseweg 98 in Doorn.

Aan deelname aan de werkconferentie zijn geen kosten verbonden. Voor deelname kan men zich tot en met vrijdag 28 september aanmelden bij Conny Willers, bestuurssecretariaat gemeente Utrechtse Heuvelrug, via conny.willers@heuvelrug.nl of via telefoonnummer (0343) 56 56 49. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een bevestiging van deelname en een exemplaar van de streefbeeldnotitie. De streefbeeldnotitie is vanaf 10 september tevens downloaden via (www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl) onder het thema Economie en bedrijf.

DOORN - De Doornse Historische Vereniging “Thorheim “ verzorgt woensdag 19 september van 14.00 tot 17.00 uur in de Koningshof aan het Kerkplein 1, haar traditionele middag voor ontmoeting van Doornaars met Oud – Doornaars. Het blijkt dat de Oud –Doornaars die van heinde en ver naar deze ontmoeting toekomen, elk jaar jonger zijn. Een ieder die dit zelf wil horen en zien en Doorn een warm hart toedraagt wordt van harte uitgenodigd. Het belooft weer een interessante middag te worden waarbij, soms na vele jaren, flink kan worden bijgepraat. Tijdens deze middag liggen er veel foto’s en prenten van Doorn uit vroeger dagen ter inzage. Ton de Graaff, bestuurslid en beheerder van de Oudheidkamer, zal dit verzorgen. Voor vragen: 0343 -412085.

advertentie
advertentie