Hoofdklassetrainer geeft les

13 september 2007 om 00:00 Nieuws

Pien de Kempenaar wedstrijdsecretaris jeugd van de Doornse hockey club legt uit dat een keeper een aparte plaats in een team inneemt, ook een erg belangrijke en de vereniging wilde met het organiseren van deze clinic de keepers een trainingsmiddag bezorgen. De kosten van deze clinic worden betaald door de deelnemende clubs en er is ook een subsidie toegezegd door de gemeente.

DOORN - Martijn Drijver oud hoofdklasse keeper en momenteel trainer van diverse hoofdklasse keepers gaf eind vorige week een clinic in Doorn voor keepers uit de regio. Drijver is al enkele jaren trainer van de keepers van het Spaanse nationale hockey team.

door Rob Verbraak

Het organiseren van deze clinic kon alleen maar doorgaan bij deelname van meerdere verenigingen omdat de kosten vrij hoog zijn. In totaal hadden zich 43 keepers aangemeld. Junioren in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar. De deelnemende keepers kwamen van verenigingen uit, Doorn, Amerongen, Maarn, Driebergen, Soest en Wijk bij Duurstede.

Keeper Reinier van den Berg, keeper van de C1 van de Doornse hockey club zei na afloop dat het een erg leerzame middag was geweest. Er werd op deze middag door Drijver met behulp van zeven andere hoofdklasse keepers gesleuteld aan de techniek en de houding van de keeper in een wedstrijd, maar vooral aandacht besteed aan onverwachte momenten die in een wedstrijd voor komen, per slot van rekening blijft het onvoorspelbaar wat een bal precies doet.

Om dit zo goed mogelijk na te bootsen, had Drijver de beschikking over een apparaat, waar als de bal er mee in contact kwam, de bal de meest vreemde bewegingen richting doel maakte, waar de keepers dan op moesten reageren. De Doornse vereniging was na afloop uitermate tevreden over het verloop van deze middag die absoluut voor herhaling vatbaar is.

advertentie
advertentie