Interreligieuze Ontmoeting in de Vredesweek

7 september 2007 om 00:00 Nieuws

MAARN - Dit jaar wordt door het IKV Pax Cristie voor de 40e keer de Vredesweek gehouden van zondag 15 t/m 23 september 2007. De Raad van Kerken Maarn/Maasbergen organiseren in het verlengde van de Startzondag, met als thema "Ontmoeting" in deze week een interreligieuze bijeenkomst ook met het thema ontmoeting.

Drie vrouwen met een verschillende religieuze achtergrond ( Joods, Islamitisch en Rooms Katholiek ) zullen vertellen over hun leven hier in Nederland. Vragen als: Hoe geef je je geloof vorm in het dagelijks leven? Voel je je thuis in Nederland? Hoe ga je om met de diversiteit aan religie? Hoe communiceer je al dan niet over je geloof?

Al deze vragen zullen aan de orde komen. Ook willen we vooral veel ruimte geven om in gesprek te gaan en de vragen die we zelf hebben aan de orde te stellen. De bijeenkomst zal er een zijn met een "huiskamer gevoel" en we hopen naast volwassenen ook kinderen ( groep 7en 8 ) en jongeren te mogen begroeten en daarom beginnen we om 19.30 uur.

Alle belangstellenden, voor deze interessante ontmoeting, kerkelijk of niet-kerkelijk, gelovig of niet gelovig zijn hiermee van harte uitgenodigd.

Gesprekleiding : Ds. Toos Wolters

Datum en tijd : dinsdag 18 september 2007, van 19.30uur - 21.00 uur

Plaats : Oecumenische Basisschool de Ladder (aula )

Adres : Breeschotenlaan 26, te Maarn

Informatie : tel. 441283 of per mail: wolfeen@planet.nl.

advertentie
advertentie