Grietmarkt groter dan ooit

6 september 2007 om 00:00 Nieuws

Meer dan vijftig deelnemers tonen op de Grietmarkt kunstwerken, biologische- en streekproducten,daarnaast zijn er de hele dag muzikale intermezzo’s en boeiende kunstworkshops voor jong en oud.

Grietmaal ter afsluiting feestelijke dag AMERONGEN - Zaterdag 8 september vindt in Amerongen de tweede Grietmarkt van dit jaar plaats. De Grietmarkt is een sfeervol kunst-, muziek- en groenfestival in het historische hart van Amerongen.

door Henk ten Hoeve

Om tien uur zal wethouder Waltmann de markt en de open monumenten dag openen. Hierbij zullen ook een troubadour en een trompettist aanwezig zijn. In gesprek met Barbara en Ernst Hart komt naar voren dat er dit jaar meer deelnemers aan de markt zijn dan bij vorige afleveringen. Ernst: ,,Dit jaar zijn we erin geslaagd om een hele groep kunstenaars die elke zondag in Amsterdam op Het Spui staan naar Amerongen te halen. De kwaliteit van hun kunst kan als zeer hoog worden omschreven. We hebben geselecteerd op kwaliteit en afwisseling, zowel in techniek als prijsklasse . ,,Natuurlijk doen ook weer een flink aantal Amerongse kunstenaars mee. Eduart Bace en Roeland Schweitzer alsmede het Open atelier Amerongen zullen van de partij zijn, maar natuurlijk nog vele anderen.

De gehele dag is er een open podium waar jong muzikaal talent kan optreden. Er zal uitsluitend onversterkte muziek ten gehore worden gebracht. Naast de bij velen reeds bekende standhouders zoals de mediterrane broodspecialist, bakkerij van Toor en geitenboerderij Eureka met biologische geitenkaas, zijn er ook biologisch gekweekte zaden, planten en stekken.

Voor de kinderen valt er ook weer veel te beleven en te doen. Zo is er vanaf 13.30 een aantal keer een optreden van een verhalenvertelster. Er worden dierenverhalen van Mamma Belle ten gehore gebracht. Vanaf 14.30 uur acrobatiek met Om en Nabij. Verder is er de gehele dag de mogelijkheid om keramiek te draaien en aan muurschilderen te doen

Voor de volwassenen zijn er vanaf 10.30 uur volksverhalen van Anje Robertson. Deze zal de luisteraars meenemen naar een locatie bij het kasteel. Van 13.00 tot 16.00 uur kan men buiten schilderen bij Kasteel Amerongen..Ook speksteen snijden behoort tot de mogelijkheden.

Grietmaal

Traditiegetrouw wordt de markt afgesloten met een Grietmaal. De kramen worden dan omgebouwd tot lange tafels waaraan de deelnemers aan het Grietmaal kunnen aanschuiven om onder het genot van jazzy bossanova-achtige muziek te genieten van de openluchtmaaltijd. Het Grietmaal wordt verzorgd door Herberg Den Rooden Leeuw en Restaurant Buitenlust. De inschrijving voor dit maal is inmiddels gesloten.

Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk op de fiets te komen. Bij de markt is een gratis bewaakte fietsenstalling aanwezig. Automobilisten kunnen op een weiland nabij de Kersweg betaald parkeren . De route naar het parkeerterrein wordt door borden aangeven. De Drostestraat zal deze dag voor verkeer afgesloten zijn. Voor verdere informatie zie www.grietmarkt.nl.

advertentie
advertentie