De echte feestbeesten wonen in Amerongen

5 september 2007 om 00:00 Nieuws

In Amerongen zijn de meeste buren al druk met de voorbereidingen voor een buurtfeest. In Nederland doen inmiddels al 138.000 buren mee. Maar in Amerongen blijken de meeste feestbeesten van Nederland te wonen. Amerongen is, gezien het aantal deelnemers, de feestelijke plaats van Nederland. De gegevens in dit persbericht komen voort uit een kwantitatief onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction (juli 2006 & juli 2007) en gebruiksstatistieken van de website. De gemeente heeft inmiddels 15 vergunningen verleend voor straatfeesten. Na Amerongen volgen de gemeenten Arcen & Velden en Anna Paulowna. Op de website www.deburendag.nl kan iedereen z’n buren gemakkelijk uitnodigen om samen Burendag te vieren of om te zien welke buren er al meedoen. Van het aantal buren dat al meedoet heeft meer dan 50 procent aangegeven een feestje te willen vieren met de buren. Gevolgd door een praatje maken, met elkaar eten en koffie drinken. Opvallend is dat vrouwen de drijvende kracht achter de organisatie blijken te zijn, zij willen meer dan mannen een feestje organiseren.

AMERONGEN - Vandaag is bekend gemaakt dat Amerongen de meest feestelijke plaats van Nederland is. 15 september is het nationale Burendag en omdat Amerongen de meeste 'buren' heeft opgegeven gaat Amerongen nu als echt feestdorp de geschiedenis in.

In alle vroegte kregen b & w een taart van de initiatiefnemers van de Nationale Burendag vanwege de actieve wijze waarop de gemeente de burenactie onder de aandacht heeft gebracht.

Op www.deburendag.nl/pers staat het hele onderzoek gepubliceerd.

advertentie
advertentie