Examen vinoloog

Nieuws

MAARN - In een bijkans gewijde sfeer ondergingen in de Twee Marken nerveuze examinandi, uit binnen- en buitenland, het organoleptische deel van het examen voor vinoloog.

Er stonden 142 tafeltjes opgesteld in de sporthal, met op ieder tafeltje 12 glazen gevuld met wijn. Witte en rode wijn, rosé en dessertwijn. Uit flessen van € 6 tot € 300 per stuk. Gecompleteerd met water en brood en een spuugbak.

Tussen 11.00 uur en 12.15 uur stonden alle zintuigen op scherp. De inhoud van ieder glas werd bekeken, beroken, beproefd, er werd genipt, gekauwd, de wangen gevuld met de ogen dicht en tenslotte uitgespuwd. Dit alles teneinde antwoord te kunnen geven op twee vragen die over iedere wijn werden gesteld.

De examencommissie, bestaande uit 10 personen, had alles voorbereid vanaf de vroege morgen, zij surveilleren tijdens het examen, en zouden, na afloop van het examen alles weer opruimen en vervolgens de ingeleverde antwoorden nakijken. Zodat al vanaf 14.00 uur de resultaten bekend zijn en alle deelnemers, na het theorie examen 's middags, de terugtocht naar huis kunnen aanvaarden, in de wetenschap wel of niet geslaagd te zijn voor dit zware onderdeel van het examen voor vinoloog. Een titel die in wijnminnend Nederland steeds meer aanzien krijgt.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 1 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15