Kuiper en Daalhuizen openen Remise

30 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Binnen is een muur beplakt met zwart-witte foto’s uit, ondermeer, 1902. Op andere wanden zijn honderden suikerzakjes, sigarenbandjes, lucifersmerken en bierviltjes geplakt. De zuilen zijn beplakt met postzegels en her en der staan oude koekblikken. Judith Kuiper(23) en Kris Daalhuizen (26) zijn de eigenaren van dit nieuwe restaurant. Kuiper:,, Kris en ik waren op zoek naar een goede locatie. Na diverse plaatsen bekeken te hebben kregen we een tip dat dit pand te koop was. Het was liefde op het eerste gezicht. Het pand ademt dan ook sfeer uit. Het stamt uit 1902 en het heeft een rijke historie. Vroeger liep de rangeerrails van de tram Utrecht- Rhenen dwars door het pand. Na de overdracht zijn we druk bezig gegaan met verbouwen, schilderen en het beplakken van de muren en zuilen en het inleggen van de vloer. Ik ben een verwoed verzamelaar en dat blijkt.”

LEERSUM - Op 8 augustus gingen de deuren van Eetcafé De Remise, hoek Hoflaan - Rijksstraatweg, voor het eerst open. Er ging een ingrijpende verbouwing aan vooraf. Als je de ingang van het eetcafé binnengaat zie je dat de grond ingelegd is met koperen centen.

door Marjan van den Dorpe

Daalhuizen:,,We hebben het pand grondig verbouwd, door het verplaatsen van de ingang is het lichter geworden. Ook heeft de bar een andere plek gekregen. We hebben plaats voor ongeveer 70 gasten. Voor een vergadering, party of feest hebben we een aparte zaal. De zogenaamde ‘Herenkamer’.”

Kuiper is een echt horecamens. Ze heeft alle koksdiploma’s behaald en werkervaring opgedaan in onder meer de Houtense sauna en Het Wapen van Odijk. In die tijd heeft ze Kris ontmoet en hem enthousiast gemaakt voor dit vak.

Hij stopte met zijn studie en ging werkervaring opdoen in lobby-restaurant Zussen in Utrecht. Hij is in het bezit van de basis diploma’s voor de horeca. De taken tussen beiden zijn goed verdeeld. Kuiper staat in de keuken en Daalhuizen achter de bar en helpt bij de bediening. Naast hen helpen er nog zeven personen mee in het restaurant.

Kuiper: ,, We hebben een niet al te uitgebreide menukaart, maar we zetten een goede kwaliteit neer voor een betaalbare prijs. Voorgerechten tot maximaal tien euro en hoofdgerechten vanaf tien tot maximaal twintig euro. We hebben een kaart voor onze jonge gasten en ook vegetarische gerechten. Kleine gerechten kunnen ook afgehaald worden.

Het restaurant is de hele week open vanaf 10.30 uur. De keuken sluit om 21.00 uur maar men kan daarna nog rustig natafelen. Meer informatie: www.eetcafé-deremise.nl of 0343- 45 75 75.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie