Wandelen langs de uiterwaarden

28 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Wandelen van bosrand naar de uiterwaarden kan woensdag 5 september vanaf 14.00 uur en onder leiding van een gids van Het Utrechts Landschap. De wandeling langs oude tabaksschuren naar de uiterwaarden van de rivier de Nederrijn.

Vanaf een uitkijktoren is er een mooi zicht op het Kasteel Amerongen, de toren van de Andrieskerk en de Amerongse Bovenpolder. Deze polder met kwelmoeras is een natuurgebied, waar onder beheer van Het Utrechts Landschap een indrukwekkend rivierlandschap is ontstaan. Dit oostelijk gedeelte van De Amerongse Bovenpolder is slechts enkele jaren geleden op de schop gegaan en is nu al onder veel vogelliefhebbers bekend om de vele vogels die er voorkomen en omdat het inmiddels een broedgebied is voor een 10tal vogelsoorten van de rode lijst.

Voor liefhebbers van natuur en van cultuur een interessante wandeling.

Start: Vanaf de eerste tabaksschuurt aan de rechterzijde van de Veenseweg in Amerongen. (volg borden Sportpark de Burgwal)

Parkeren op Parkeerplaats van sportpark De Burgwal.

Deelname aan de wandeling die ongeveer anderhalf uur zal duren, is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

START: Aan de Veenseweg te Amerongen. Komend vanaf de Provinciale weg N225 de eerste tabaksschuur aan de rechterkant. Parkeren iets verder op Parkeerplaats sportpark De Burgwal.

Info: 0343-431466

Voor meer informatie over de activiteiten van Het Utrechts Landschap

kijk op www.utrechtslandschap.nl.

advertentie
advertentie