Helma Zenner-Ambuul schrijft boek over afscheid

24 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Helma Zenner beschrijft dit proces van verlies, van rouw, van vreselijk missen, van aanklampen aan wat er niet meer is, maar ze verwoordt ook het proces van het opkrabbelen, van het besef dat het wel lijkt of er in de verte een puntje licht schijnt. Haar gedichten laten niets ongezegd, niets ongevoeld. En ze getuigen van de veerkracht die een mens helpt om weer zin in het leven te krijgen. De kleur van leven is al met al een eerlijke bundel, met een sterk positieve gerichtheid. Herkenbaar? Voor iedereen wel.

LEERSUM - De kleur van leven is de titel van het boek dat Helma Zenner schreef. Het leven kan zich soms van z’n donkerste kanten laten zien. Zit je daar in, dan kun je in een diepe afgrond vallen. Maar elke afgrond heeft een bodem, en wanneer je die hebt bereikt, kun je langzamerhand weer gaan denken aan opklauteren.

Helma Zenner-Ambuul is in 1959 geboren in Hoorn. Op haar veertiende verhuisde zij met haar ouders- ze was enig kind- naar Leersum. Vier weken na de geboorte van haar oudste zoon overleed plotseling haar vader. Kort daarna kreeg haar moeder kanker. Daar gaat het boek over, afscheid nemen, iemand missen en verdriet hebben. Maar ook over weer verder gaan.

,,Schrijven is in moeilijke tijden overleven en kracht vinden om door te gaan en ondanks het gemis te genieten van wat is,”aldus Zenner.

advertentie
advertentie