Helma Zenner-Ambuul schrijft boek over afscheid

Nieuws

Helma Zenner beschrijft dit proces van verlies, van rouw, van vreselijk missen, van aanklampen aan wat er niet meer is, maar ze verwoordt ook het proces van het opkrabbelen, van het besef dat het wel lijkt of er in de verte een puntje licht schijnt. Haar gedichten laten niets ongezegd, niets ongevoeld. En ze getuigen van de veerkracht die een mens helpt om weer zin in het leven te krijgen. De kleur van leven is al met al een eerlijke bundel, met een sterk positieve gerichtheid. Herkenbaar? Voor iedereen wel.

LEERSUM - De kleur van leven is de titel van het boek dat Helma Zenner schreef. Het leven kan zich soms van z’n donkerste kanten laten zien. Zit je daar in, dan kun je in een diepe afgrond vallen. Maar elke afgrond heeft een bodem, en wanneer je die hebt bereikt, kun je langzamerhand weer gaan denken aan opklauteren.

Helma Zenner-Ambuul is in 1959 geboren in Hoorn. Op haar veertiende verhuisde zij met haar ouders- ze was enig kind- naar Leersum. Vier weken na de geboorte van haar oudste zoon overleed plotseling haar vader. Kort daarna kreeg haar moeder kanker. Daar gaat het boek over, afscheid nemen, iemand missen en verdriet hebben. Maar ook over weer verder gaan.

,,Schrijven is in moeilijke tijden overleven en kracht vinden om door te gaan en ondanks het gemis te genieten van wat is,”aldus Zenner.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 1 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15