Zonnebloemen voor het goede doel

23 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Want wie aan de loterij meedoet, steunt het Zonnebloemwerk voor mensen die door leeftijd, ziekte of handicap een lichamelijk beperking hebben.

MAARN/MAARSBERGEN - Vrijwilligers van de plaatselijke Zonnebloemafdeling Maarn/Maarsbergen verkopen van maandag 3 september 2007 tot en met zaterdag 8 september 2007 weer loten. De Nationale Zonnebloemloterij, die dit jaar voor de 40e keer wordt gehouden, is veel meer dan alleen een kansspel.

Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem tal van activiteiten, zoals dagtochten en diverse aangepaste vakanties waar jaarlijks heel veel zieken en gehandicapten van genieten.

Bovendien leggen de ruim 38.000 vrijwilligers per jaar meer dan een miljoen bezoeken af aan mensen die door ziekte of handicap aan huis gebonden zijn en behoefte hebben aan persoonlijke aandacht.

Rechtstreeks

,,Het mooie van onze loterij is dat een gedeelte van elk lot rechtstreeks naar onze eigen afdeling gaat”, aldus Betty van der Meulen van de afdeling Maarn/Maarsbergen.

,,Mensen in de buurt zien wat de Zonnebloem voor waardevol werk doet voor zieken en gehandicapten. Zo kon de afdeling in het voorjaar een boottocht organiseren en een bloemschikochtend houden en voor het najaar staan een spellenochtend, een theatermiddag en een ‘oliebollenbijeenkomst’ op het programma. We hopen dat onze jaarlijkse activiteiten een extra stimulans zijn voor mensen om Zonnebloemloten te kopen.”

Trekking

De trekking van de Nationale Zonnebloemloterij 2007 wordt op 12 november 2007 verricht.

De uitslag wordt bekend gemaakt via het speciale telefoonnummer (0900) 0633, internet en teletekst.

advertentie
advertentie