Achterstallig onderhoud in Palmstad

Nieuws

Buurtbewoonster Oudenaarden trof na haar vakantie voor hun deur aan de Oude Rijksstraatweg een puinhoop aan. De gemeentelijke heggen waren uitgelopen, het onkruid in de bermen en het ‘rondje’ groeide hoog en het gras in de bermen en gazons was zeker een halve meter gegroeid. Oudenaarden vond dit zo erg dat zij twee weken geleden een mailtje naar de gemeente stuurde en haar beklag deed. Haar schoonouders die naast haar wonen en andere bewoners deden hetzelfde. Zij ontving noch een bevestiging noch een antwoord van gemeente zijde maar haar schoonouders wel. Oudenaarden: ,,Men vertelde dat de groenvoorziening door Driebergen moet worden gedaan, maar dat het slechts tot de Sterkenburgerlaan gaat. Dan houdt de dienstverlening op. Tot mijn stomme verbazing kwam vanmorgen vlak voor dit interview, (vrijdag 17 augustus, red.) een wagen aanrijden die het gras begon te maaien. Binnen een uur waren ze vertrokken met achterlating van grote, niet gemaaide stukken terwijl rondom de paaltjes ook niet was gemaaid. Het is niet om aan te zien hoe slordig dit is gebeurd. De vorige keer dat er iets aan gedaan werd, dat was voor de te houden rommelmarkt eind juni, hadden ze er ook al de kantjes vanaf gelopen, letterlijk en figuurlijk. Ook toen stond het gras in het midden van het ‘rondje’ nog net zo hoog. Dat er vanmorgen iets is gebeurd hebben we waarschijnlijk te danken aan het bezoek vorige week van een wijkregisseur. Hij kwam voor een andere zaak maar toen hij dit zag vond hij de situatie ‘niet acceptabel’. Wij zijn echt een achtergebleven gebied. Vóór de herindeling ging het allemaal anders. Toen werden elke vrijdag de heggen gesnoeid, het gras gemaaid en geveegd. Wij wonen hier 14 jaar, net als onze familieleden en een mooiere plek om te wonen is er niet. Maar dit kunnen we toch niet accepteren?” aldus de verontwaardigde wijkbewoonster.

DOORN - Het onderhoud van openbare gazons en heggen laat in Doorn op sommige plekken nogal te wensen over. Eén van deze plekken is de wijk Palmstad waar aan het onderhoud van heggen, gazons en onkruidbestrijding in de laatste anderhalve maand niets is gedaan.

door Bertie Stierhout

Reactie

In een reactie meldt de gemeente bij monde van Herman Noordam van de afdeling communicatie dat er inderdaad sprake is van achterstallig onderhoud, specifiek in Palmstad. ,,Vanaf maart is het onderhoud uitbesteed en bij die overdracht is een en ander niet vlekkeloos verlopen. Maar de gemeente zet nu alle zeilen bij om de achterstand in te lopen.’’

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 17 uur geleden
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
‘Volgend jaar ga ik voor de eerste plek op het WK’ 27 nov, 07:32