Kunst kijken op Atelier Route

Nieuws

LEERSUM - Het Kunstgilde sluit het zomerprogramma af met de Atelier Route. Op zaterdag- en zondag 1 en 2 september kunnen belangstellenden van 12.00 – 18.00uur een ronde maken langs 13 ateliers in Leersum.

Leden van het Kunstgilde stellen voor de negende keer hun werkruimten open, alleen of samen met gastexposanten. Zij exposeren hun werk en vertellen van alles. In totaal nemen 26 kunstenaars aan deze manifestatie deel.

Schilderijen, tekeningen of werk in gemengde techniek kunt u zien van Li Hulst, Jaap van der Meer, Nel Huyzer, Hannelieke van de Beek, Coby den Haan, Johan van Dort, Wil Lof, Paulus Sloots, Marja Tollenaar, Hilda Kop, Elly Landkroon en Susanne Visscher.

In het atelier van Nel Huyzer zijn behalve schilderijen ook mensfiguren in keramiek te zien, terwijl in de tuin een groot aantal beelden en objecten in brons, steen en keramiek is opgesteld van gastexposanten Marian Huyzer, Ellen Blaak, Ineke Breedveld en Gemma Durang, Beelden in brons, steen of hout zijn ook te zien bij Alice Stolk, bij Wout Epping, van Alfred Bruck in ‘De Keihof’ en van Koos Dekker die te gast is bij Marja Tollenaar; hier exposeert ook Astrid Mourik met keramiek. Helma Wiersma laat keramiek zien bij gastvrouw Hannelieke van de Beek. Het Kleicollectief Amerongen is gast bij Hilda Kop; hier exposeert ook Bert en Elly Landkroon met etsen, collages en pentekeningen en Regina Bode met Chinese kalligrafie. Bij Paulus Sloots zijn naast schilderijen ook glasobjecten te zien van Sabine Sloots.

Al met al een zeer gevarieerde verzameling kunstwerken, even divers als de kunstenaars zelf.

In het Kunstgildehuis, Kerkplein 10 Leersum, is een overzichtstentoonstelling ingericht. Van elke deelnemer is een werkstuk en een presentatie met foto’s te zien, zodat bezoekers een keuze kunnen maken. Daar zijn ook folders en routebeschrijving beschikbaar.

Het Kunstgildehuis is op beide dagen geopend van 11.30 – 17.30. De ateliers zijn open van 12.00 – 18.00 uur en er geldt vrij entree en een hartelijk welkom.

Verdere informatie over Atelier Route en Kunstgilde op www.kunstgilde-leersum.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 1 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15