Vier handen en voeten op één orgel

Nieuws

Evenals in 2006 zullen Jean Telder en Tjalling Roosjen samen het fameuze Bätz-Witte orgel (1861) in de Andrieskerk bespelen. Dat betekent dus met vier handen en vier voeten. Deze twee organisten hebben als specialiteit het vierhandig bespelen en behoren tot de top van Nederland wat betreft deze vaardigheid. Beide organisten spelen graag op het Bätz-Witte orgel in de Andrieskerk en de verwachting is dat zij, evenals in 2006, de toehoorders zullen verrassen met bijzondere composities en prachtige klanken. Het programma ziet er veel belovend uit. Het concert begint om 15.15 uur. Voorafgaande aan het concert is de Andrieskerk vanaf 14.00 uur geopend en vrij te bezichtigen. Vanaf 14.45 uur is de kerk alleen toegankelijk voor concertbezoekers. De toegang is € 5,- Kinderen t/m 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. De kaarten zijn, voorafgaande aan het concert, op zaterdag 18 augustus verkrijgbaar onder de toren van de Andrieskerk.Voor informatie over de concerten en de Andrieskerk: www.andrieskerk.nl.

AMERONGEN - Als onderdeel van de zomerorgelbespelingen zal zaterdag 18 augustus een uniek orgelconcert plaatsvinden in de Andrieskerk. Dit gebeurt op initiatief van de Stichting Vrienden van de Andrieskerk.

Solo staan beide muzikanten op uitstekend niveau. Maar zeker wat zij gezamenlijk musiceren is van buitengewone klasse. Jean Telder (1937) studeerde orgel aan het conservatorium bij Johan Spelde en behaalde de Kerkmuziekbevoegdheid I voor orgel en cantoraat. Tjalling Roosjen (1951) speelde al op jeugdige leeftijd piano, kreeg van zijn vader de liefde voor de kerkmuziek overgedragen en is als organist en componist autodidact.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47