Landgoederenbeleid loopt vertraging op

9 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Na een startbijeenkomst en twee workshops (14 november 2006 met een ambtelijke delegatie en 12 december 2006 met de commissie Ruimte) heeft Amer een aantal concepten van de rapportage landgoederenbeleid opgeleverd (januari, maart en april 2007). Deze versies hadden inhoudelijk niet de gewenste kwaliteit. Dit is met Amer besproken. Daarnaast verliep het proces om tot opstelling van de rapportage landgoederenbeleid te komen én de samenwerking met de projectleider van Amer zeer moeizaam. Dit is de reden dat de rapportage landgoederenbeleid nog niet aan het college is aangeboden.

HEUVELRUG - Het college heeft eind 28 augustus vorig jaar aan Amer Adviseurs opdracht verleend voor het opstellen van nieuw landgoederenbeleid voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De planning was dat het in december in de raad zou komen.

Er is een gesprek geweest met de directeur van Amer. Daarin is besloten tot het aanstellen van een nieuwe projectleider om het proces weer vlot te trekken en het project landgoederenbeleid tot een goed einde te brengen. Tevens heeft een startbijeenkomst met de nieuwe projectleider plaatsgevonden. In deze bijeenkomst zijn nieuwe werkafspraken gemaakt. Dit alles heeft tot gevolg dat de eindrapportage landgoederenbeleid enige vertraging oploopt.

Momenteel wordt gewerkt aan het opstellen van een nieuwe planning voor het landgoederenbeleid. Deze gaat naar het college en de agendacommissie. De verwachting is dat het project landgoederenbeleid ongeveer zes maanden vertraging oploopt. Het college overlegt met Amer om tot een passende financiële afwikkeling van deze problemen te komen.

advertentie
advertentie