Bouwstop conferentiecentrum Kaap Doorn

9 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Het conferentiecentrum is onlangs zonder dat daar de benodigde vergunningen bij de gemeente voor waren aangevraagd, begonnen met de aanleg van een glooiende tuin. De bedoeling daarvan is dat de trainingsruimten die nu binnen geen daglicht krijgen dat straks wel krijgen. Daarom is een aantal parkeerplaatsen opgeheven. Op die plek is een diepte gerealiseerd die met damwanden is verstevigd.

DOORN - De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft op 2 augustus met onmiddellijke ingang een bouwstop ingesteld voor de verbouwing en de aanleg van parkeerplaatsen van conferentiecentrum Kaap Doorn.

door Rob Verbraak

Om het gemis aan deze parkeerplaatsen op te heffen wilde het conferentiecentrum in een stuk bos achter het centrum tien nieuwe parkeerplaatsen creëren. Daarvoor is een aantal struiken verwijderd en een aantal bomen gekapt. Directeur Arend van Steeg van het conferentiecentrum heeft zich niet gerealiseerd dat er voor deze wijziging een aanlegvergunning aangevraagd had moeten worden.

Afgelopen maandag heeft er een gesprek plaats gevonden met de gemeente. Daarbij is aangegeven dat de aanleg van de parkeerplaatsen pas hervat mag worden op het moment dat men de benodigde vergunningen heeft. Deze zijn inmiddels door het centrum aangevraagd. Het centrum mag inmiddels wel doorgaan met de aanleg van de glooiende tuin om te voorkomen dat door de al gegraven diepte gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. Als de gemeente na de zomer de aanlegvergunning afgeeft, kunnen de nieuwe parkeerplaatsen worden aangelegd.

advertentie
advertentie