Organisatie Kastelentocht draait op volle toeren

Nieuws

Leden van de werkgroep zoals Joop Jagtenberg, al 16 jaar coördinator, en Tony Lith zijn al vele maanden bezig met de organisatie van dit grote evenement dat een enorm aantal toeschouwers van heinde en ver trekt.

DOORN - Voor de tweede keer organiseert de Vereniging De Stichtse Aanspanning Doorn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug de Kastelentocht. Deze 42ste Kastelentocht vertrekt zoals ieder jaar vanuit de hoofdpoort van Kasteel Huis Doorn op zondag 19 augustus om 10.00 uur.

door Bertie Stierhout

,,Er hebben sinds vorig jaar enige veranderingen plaats gevonden zoals de naamgeving. Jarenlang heette de tocht Rabobank-Interpolis Kastelentocht maar het sponsorcontract is na 5 jaar afgelopen. Voorts zijn de negatieve klanken van vorig jaar over de samenwerking met de toen nieuwe gemeente Heuvelrug 180 graden gekeerd. Er waren toen nogal wat stekeligheden, maar na intensief overleg met de gemeente en de werkgroep is een partnership ontstaan waar alle partijen zeer tevreden over zijn”, verklaart Lith. Er werd overleg gepleegd over de organisatie van het evenement waarbij werd gekeken naar calamiteitenplan, gebruiksvergunning en gemeentelijk materiaal.

De gemeente hecht veel waarde aan de samenwerking van verschillende evenementen. Dat levert een samenspel op met het Leersumse Bloemencorso op zaterdag 18 augustus. Dan zal een rijtuig meerijden in de optocht en op zondag zal Chantal Goes, de bloemenkoningin uit Leersum meerijden met haar hele hofhouding. De gemeente treedt ook als sponsor op en huurt een landauer en een Jan Plezier voor de gasten. Zonder sponsors zou dit gebeuren niet door kunnen gaan en opvallend is hoeveel bedrijven en instellingen uit Doorn zich hiervoor hebben aangemeld, hetzij door geld hetzij door het verlenen van diensten en voorwerpen of advertenties in het programmablad. Dit programmaboekje met alle informatie is voor 2 euro verkrijgbaar bij de VVV kantoren van de gemeente en Wijk bij Duurstede en Zeist, de Readshop en op de dag zelf op het terrein van Huis Doorn en langs de route.

Evenals vorig jaar is er een speciale jury samengesteld met Chris Kraan, oud burgemeester Reeringh en Fred Wijnen van een zusterorganisatie. Deze jury beoordeelt de deelnemers met een meer reële blik.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 11 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52