Geen groen licht voor woon/zorggebouw aan Sterkenburgerlaan

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

DEN HAAG / DOORN - Een al meer dan vijfentwintig jaar durend conflict tussen een echtpaar uit Doorn en de gemeente Utrechtse Heuvelrug (voorheen gemeente Doorn) dreigt nog een staartje te krijgen. Ook een recente uitspraak van de Raad van State bracht niet de duidelijkheid waarop het echtpaar had gehoopt.

De kiem voor het geschil dateert uit 1980, toen het echtpaar Timmler toestemming vroeg om hun woning annex atelier aan de Driebergsestraatweg te vergroten. Volgens de Timmlers wilde de gemeente echter liever dat die bouwplannen even verderop aan de Sterkenburgerlaan hun beslag kregen.

Uiteindelijk werd het om redenen van persoonlijke aard geen grotere woning, maar een woon/zorggebouw voor gehandicapten. De gemeente weigerde echter de benodigde bouwvergunning te verlenen. Het echtpaar stapte naar de rechter, die tot de slotsom kwam dat deze vergunning terecht was geweigerd. De gemeente moest echter de oorspronkelijke bouwaanvraag uit 1980 opnieuw in behandeling nemen, aangezien die nooit formeel was ingetrokken.

De Timmlers zagen een herhaling van zetten in het verschiet, en stapten naar de Raad van State om de knoop te laten doorhakken. Om te voorkomen dat de kwestie zich nog jarenlang voortsleept, hebben ze liever dat hun tweede aanvraag een herkansing krijgt. De hoogste bestuursrechter moest hen in dit opzicht echter teleurstellen. Het echtpaar zal dus genoegen moeten nemen met een herbeoordeling van hun oorspronkelijke bouwplan. Als pleister op de wonde heeft de gemeente beloofd hier extra vaart achter te zullen zetten, mits de tegenpartij haar medewerking verleent.

advertentie
advertentie