Opbrengst Fiets d’r Uit

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - Ten huize van de voorzitter van het Amerongse Fiets d’r Uit Adrie Lakerveld werd de opbrengst van Fiets d'r Uit van 8 juni overgedragen aan de Stichting Kokila.

De Stichting Kokila ( betekent koekoek) heeft tot doel om bij te dragen aan de educatie in ontwikkelingslanden. De opbrengst van Fiets d’r Uit van dit jaar wordt gebruikt voor een basisschool in Bhadora gelegen in het noorden van India. Het is een vervallen gebouw dat op instorten staat en dus dringend gerestaureerd moet worden. 110 kinderen in de leeftijd van vier tot veertien jaar krijgen les op deze school. Eén groep zit in een klaslokaal en een andere groep krijgt buiten in de openlucht les. Voor deze laatste groep wordt er, ook met het geld uit Nederland, een afdak gemaakt zodat deze groep ook droog zit tijdens de lessen. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk met dit project te starten. De scholen in India beginnen al over drie weken. Dan zal de verbouwing van deze school echter nog niet klaar zijn. Het geschonken geld zal voornamelijk besteed worden aan materialen. Het werk zelf wordt door de plaatselijke bevolking, meestal de ouders van de kinderen, gedaan. Met opzet want dan is men er ook meer bij betrokken. Dat komt het onderhoud op latere termijn alleen maar ten goede. Kokila houdt toezicht op dit project en volgt de vorderingen.

Bijna het voltallige bestuur van Fiets d’r Uit was vrijdagavond aanwezig samen met Malti en Anne Sewrajsing (respectievelijk voorzitster en vice-voorzitster van Kokila) en adviseur Avindre Ramnath.

Door Adrie Lakerveld werd aan Malti Sewrajsing een cheque van € 3000,- overhandigd. Dit bedrag had ruim driehonderd euro hoger kunnen zijn als Fiets d’r Uit, zoals andere jaren, de toiletwagen van de gemeente had mogen lenen in plaats van er nu één te moeten huren. Voor € 300,- kan in India een compleet schoollokaal ingericht worden.

door Marjan van den Dorpe

Op de fot": Adrie Lakerveld (links) overhandigt de cheque aan Malti Sewrajsing.

advertentie
advertentie