Zomer-expositie in Kunstgilde

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

LEERSUM- Afgelopen zaterdagmiddag werd door de oud-voorzitter Bert Landkroon precies om 16.00 uur met de bellen geluid ten teken van de opening van deze nieuwe tentoonstelling aanstaande was. Hierna werden er enkele gedichten voorgelezen. De expositie heeft als thema “De werkelijkheid voorbij”. De exposanten zijn Paulus Sloots, Gineke Augustijn, José Dicker, Jans Grefhorst, Arjan Kievit, Rina van Kilsdonk, Hilda Kop, Bert en Elly Landkroon, Judith de Lange, Bea Prins, Annemarie Reijbroek en Marianne Wind.

Deze gildeleden zijn uitgedaagd de werkelijkheid volgens eigen inzicht en beleving in tekeningen, schilderijen en ruimtelijke vormen te verbeelden. Het gaat niet om de werkelijkheid na te maken. Aan de werkelijkheid kan je niet achteloos voorbij gaan. Het was de bedoeling dat alle leden op een bijzondere manier aan de ‘werkelijkheid’ vorm gaven. Mooier, leuker of misschien wel beter.

De expositie is tot 30 augustus te zien. Het gebouw van het Kunstgilde is geopend van vrijdag tot en met zondag van 14.00 – 16.30 uur. Voor informatie: www.kunstgilde-leersumleersum.nl

advertentie
advertentie