Alle wijnen uit de wereld

Nieuws

Ben van Zweden is voorzitter van de Wijnacademie en hij is uitstekend ingevoerd in alles wat met wijn te maken heeft. ”De consumptie van wijn neemt jaarlijks toe, terwijl die van andere dranken, inclusief melk, langzaam afneemt. Nederland is evenwel van oorsprong geen wijnland. Pas sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn wij “echte” wijn gaan leren drinken. En is tevens de belangstelling voor alles wat met wijn te maken heeft toegenomen.

De Wijnacademie is een unieke instelling, niet alleen voor Nederland maar ook voor Europa, omdat er namelijk maar twee opleidingen tot vinoloog zijn. De ene wordt gegeven in Engeland en de ander, al meer dan 25 jaar, in Maarn. Het zijn allebei opleidingen die kennis en ervaring overdragen van alle wijnen uit de hele wereld.

Daarbij verkeren wij in de gelukkige omstandigheid dat Nederland over zeer goede wijninkopers beschikt, die de hele wereld tot hun werkterrein rekenen. Het is bepaald uitzonderlijk ten opzichte van de grote landen om ons heen, dat bij ons in de winkel zo’n ruim internationaal assortiment voorhanden is”.

Eind augustus wordt gestart met het nieuwe cursusjaar en met 140 deelnemers. Dit is het maximale aantal dat opleidings-technisch verantwoord is. Er is een wachtlijst, omdat er ieder jaar méér aanvragen zijn dan de cursusleiding kan honoreren.

In de Kaap van 26 juli leest u een uitgebreid interview met Ben van Zweden door Han Overkamp.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47