Oude school Overlangbroek bestaat 100 jaar

Nieuws

OVERLANGBROEK - Het 100 jarig bestaan van de oude school in Overlangbroek gaat gevierd worden met een reünie op zaterdag 22 september van 14.00 uur tot 17.00 uur in de oude school.

Op het terrein waar nu het schooltje en de onderwijzerswoning staan, werd in 1824 voor het eerst een echte school gebouwd. Het tweede schoolgebouwtje, gebouwd in 1861, wordt nog steeds gebruikt. Het is de garage die naast de onderwijzerswoning staat. In 1907 werd de 'nieuwe' school geopend met feest voor de kinderen en een lampionoptocht door Overlangbroek. Deze school werd gebruikt tot oktober 1984. Toen werd de school verplaatst naar Neerlangbroek. Het gebouw bleef voor Overlangbroek behouden als buurthuis.

In september bestaat de openbare basisschool te Overlangbroek dus 100 jaar. Oud leerkrachten en oud leerlingen zijn van harte welkom op de reünie. Zij kunnen zich aanmelden (verplicht) op één van de volgende manieren. Via email bij Henk Verweij: hmverwey@tiscali.nl of bij Joan van Rijn: joanvanrijn@hetnet.nl. of telefonisch bij S. Hazeleger-van Doorn tel. 0343 571925.

Omdat de school inmiddels zo lang bestaat en gerestaureerd dient te worden vraagt de organisatie een bijdrage van 10 euro per persoon, inclusief enkele drankjes en hapjes. Het geld dat overblijft is voor de restauratie van de school.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 1 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 11 uur geleden
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00