14e klompenpad loopt door Leersum

Nieuws

LEERSUM - Landschapsbeheer Utrecht opende onlangs haar 14e Klompenpad: het Overlangbroeksepad. Landschapsbeheer Utrecht heeft in samenwerking met vele vrijwilligers en particuliere grondeigenaren deze wandelroute opgezet. Het Overlangbroeksepad is ongeveer 11 km lang en leidt door het mooie buitengebied van Wijk bij Duurstede en Leersum.

De opening ging gepaard met feestelijkheden. De belangstellenden werden ontvangen bij het dorpshuis in Overlangbroek door een spectaculaire act van circustheater Vladimir: een steltenloper die in een groot rad over de kop buitelde. De openingshandeling werd verricht worden door dhr. Ir. H. Muis, wethouder gemeente Wijk bij Duurstede en mevr. E. van Wijngaarden, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug. Zij onthulden het opstappaneel dat tegenover de kerk in Overlangbroek staat. Na de opening konden de bezoekers genieten van een korte voorstelling van circustheater Vladimir en werd een deel van het klompenpad gelopen.

Ontdek het mooie buitengebied van Wijk bij Duurstede en Leersum. Het Overlangbroeksepad leidt door het gebied van overgangen: het rivierenlandschap van de KrommeRijn, het coulissenlandschap van de Langbroekerwetering en het kampenlandschap van de Utrechtse Heuvelrug. Door essenhakhoutbosjes en houtwallen. Geniet van de rust en de combinatie van cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden

Klompenpaden zijn rondwandelingen door het agrarische cultuurlandschap, die zoveel mogelijk over historisch tracé gaan. De lengte van een klompenpad ligt tussen de 3 en 15 kilometer. Wanneer mogelijk wordt bij wandelroutes langer dan 10 kilometer ook een ‘doorsteekroute’ gecreëerd waardoor de wandelroute ook verkort kan worden gelopen. Er zijn inmiddels 14 klompenpaden. In de loop van 2007 worden nog 1 pad geopend. Folders van deze Klompenpaden zijn verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio. Meer informatie over deze routes kunt u vinden op: www.landschapsbeheerutrecht.nl.

De startpunten van het Overlangbroeksepad zijn in Leersum en Wijk bij Duurstede, in Overlangbroek is een opstappunt. Het wijkt iets af van de andere 13 klompenpaden. Het is geen rondwandeling, maar kan vanuit beide plaatsen gelopen worden naar de andere plaats. Uiteraard kunt u de route ook terug lopen. Maar houdt u er dan rekening mee dat u twee keer 11 kilometer loopt. Er is een folder van de route beschikbaar met routekaartje en een beschrijving van de bezienswaardigheden langs de route. De folder van het Overlangbroeksepad is verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 7 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 17 uur geleden